Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Seyhan Belediyesi Başkan yardımcıları Rukiye Çinkılıç ve Funda Buyruk, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Müzeyyen Pınar Kamay, Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.
“ÇOCUKLARIN BARIŞI” İÇSELLEŞTİRİLDİ
“Nazım Hikmet 118 Yaşında” programı çerçevesinde ilk olarak “Çocukların Barışı” isimli resim sergisi açıldı. “Çocuk” ve “Barış” temalı sergi büyük ilgi gördü. Sanatseverler sergilenen resimleri tek tek inceleyerek verilen mesajı içselleştirdi.
“YOLCU” TİYATRO OYUNUNDA ANLAMLI MESAJLAR
Sanatseverler, sergi ve kokteylin ardından Nazım Hikmet’in yazdığı “Yolcu” isimli Tiyatro oyununu izledi. Nazım Hikmet’in 1941 yılında yazdığı Kurtuluş Savaşı’nın yoğun olarak yaşandığı 1921 yılında geçen oyunda devrilen telgraf direği sonrası dış dünya ile bağları kopan tren istasyonunda yaşananlar anlatılırken, hem bireylerin ülkede olan bitene karşı duyarsız, ilgisiz kalışları işleniyor; hem de her dönemde yaşanan umursamazlıkla buluşan insan yaklaşımının eleştirisi yapılıyor. İstasyon Şefi, karısı ve makasçının yalnızlıkları, iletişimsizlikleri ve karşılığı olmayan kuşkucu bakışlarının biçimlediği süreç, “Atlı”nın gelmesiyle değişirken, dünyayı daha geniş bakış açısıyla anlamanın önemi vurgulanıyor.
Sanatseverler Tiyatro oyununun ardından oyuna can veren sanatçıları ayakta alkışladı. Seyhan Belediyesi Başkan yardımcıları performansları nedeniyle oyuncuları tebrik etti.