MERSİN'DE GÖNÜLLÜ KADINLAR KORONAVİRÜS’E KARŞI VATANDAŞLARA MASKE İLE SİPER OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde faaliyet yürüten kadınlar ve onların öncülüğünde gönüllü olan kadınlar, Koronavirüs ile mücadele için medikal maske kumaşından kullan at tipi maske üretmeye başladı; malzeme tedarikini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi sağladı.

01 Nisan 2020 Çarşamba 10:17
MERSİN'DE GÖNÜLLÜ KADINLAR KORONAVİRÜS’E KARŞI VATANDAŞLARA MASKE İLE SİPER OLACAK

20 gönüllü kadının gönlünü ortaya koyarak başladığı maske dikiminde kadınların bir kısmı Barbaros Mahallesi’ndeki Kurs Merkezi’nde dikim yaparken, bir kısmı da kendi evlerinde dikiş makinaları ile vatandaşların sağlığı için maske üretimine başladı. Maskeler üretildikten sonra Büyükşehir tarafından sterilizasyon işlemi yapılarak steril hale getirilecek.

Maskeler ilk etapta 100 bin adet üretilecek ve 65 yaş üstü vatandaşlara, kanser hastalarına, engellilere, Koronavirüs’e rağmen çalışmak zorunda olan mevsimlik tarım işçilerine, Büyükşehir saha personeline ve talep doğrultusunda vatandaşlara dağıtılacak. Kadınlar kullan at tarzı kumaştan yapılan maske dikimini salgın süresince devam ettirecek. Maskeler ilçeler dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan her noktaya ulaştırılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde faaliyet yürüten kadınlar ve onların öncülüğünde gönüllü olan kadınlar, Koronavirüs salgını ile mücadele noktasında önemli korunma malzemesinden biri olan maskeyi kendileri üretmeye başladı. Kadınlar tarafından medikal maske kumaşından üretilen kullan at maskelerin malzeme tedarikini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi sağlıyor.

Gönüllü kadınlar halkın sağlığı için dikiş makinasının başına geçti

Gönüllü kadınlar, Koronavirüs ile mücadelenin sürdüğü şu günlerde vatandaşların sağlığını Koronavirüs’e karşı korumak için dikiş makinasının başına geçti. Virüs Türkiye’de görülmeye başladığı günden itibaren kolonyada olduğu gibi tüm eczanelerde tükendiği için vatandaşların tedarik etme noktasında sıkıntı yaşadığı maskenin üretimini Büyükşehir’in öncülüğünde MERSİNDEN KOOP bünyesinde faaliyet yürüten kadınlar ve onların organize ettiği gönüllü kadınlar üstlendi.

Üretimin ardından maskeler Büyükşehir tarafından steril hale getirilecek

20 gönüllü kadının gönlünü ortaya koyarak başladığı maske dikiminde kadınların bir kısmı Barbaros Mahallesi’ndeki Kurs Merkezi’nde dikim yaparken, bir kısmı da kendi evlerinde dikiş makinaları ile vatandaşların sağlığı için maske üretimine başladı. Maskeler üretildikten sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından sterilizasyon işlemi yapılarak steril hale getirilecek.

Mevsimlik tarım işçisinin de 65 yaş üstü vatandaşın da maskesi gönüllü kadınlardan

Koronavirüs nedeniyle vatandaşların birçoğu önlem için evlerinden çıkmazken, birçoğu hala evlerine ekmek götürmek için virüse rağmen çalışmak zorunda kalıyor. İşe gitmek için sabah yola koyulan, toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda olan ve gün boyu çalışan mevsimlik tarım işçilerini, 65 yaş üstü vatandaşları, kanser hastalarını, engellileri ve Büyükşehir’in saha personelini virüse karşı koruyacak olan maskeler, dikim bittikçe dağıtıma çıkacak.

Üretim salgın süresince devam edecek; hedef 100 bin maske

Vatandaşların sağlığı için işe koyulan ve harıl harıl çalışan kadınlar ilk etapta 100 bin adet maske üretecek. Kurs Merkezi’nde bir araya gelen ve sosyal mesafeye dikkat ederek dönüşümlü çalışan gönüllüler kullan at tarzı yapılan maske dikimini salgın süresince devam ettirecek. Maskeler ilçeler dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan her noktaya ulaştırılacak.

Eylem Bozdoğan: “Şu günlerde en çok ihtiyaç duyulan şey maske”

MERSİNDEN KOOP’un kurucu ortaklarından Eylem Bozdoğan, maskelerin dikim sürecini paylaşarak, “Şu günlerde en çok ihtiyaç duyulan şey maske. Biz de Kadın Kooperatifi olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Üretici kadınlar olarak maske ihtiyacı doğrultusunda üretimde yer alabileceğimizi belirttik. Büyükşehir Belediyemiz’in de böyle bir talebi oldu. Biz de kooperatifimizin üreten kadınları ile beraber işe koyulduk. Burada sağlık dolayısıyla, risk oluşturmaması açısından mümkün olduğunca az kişi olması gerektiği için kadınların bir kısmı evden dikim yapıyorlar” dedi.

“Gönüllü olmak isteyen kadınlar bize sosyal medya hesaplarından ulaşabilir”

Bozdoğan, maskelerin hammaddesini Büyükşehir Belediyesi’nden temin ettiklerini ve gönüllülerle işe koyulduklarını ifade ederken, dikime yardımcı olmak adına gönüllü olarak destek vermek isteyen kadınlara da seslendi:

“Büyükşehir bize bu maskelerin hammaddeleri verdi.  Biz de birleştirerek son kullanım haline getiriyoruz. Maskeler paketlenmeden önce Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından sterilizasyon işlemi yapılacak. Daha sonra paketlenip ihtiyaç sahibi yerlere dağıtım yapılacak.   Bu süreçte yer almak istediğini belirten çok kadın oldu. ‘Evimde dikiş makinam var, gönüllü olarak dikebilirim’ diyenler oldu. Bu kadınlarımız bize MERSİNDEN KOOP Instagram ve Facebook hesaplarımız üzerinden mesaj yoluyla ulaşabilirler.”

Gülten Çavuş: “Talep edildiği kadar üretime hazırız”

Giyim Üretim Teknolojileri alanında öğreticilik yapan ve maske üreten kadınlara eğitim veren Gülten Çavuş, “Gönüllü arkadaşlarla, ‘Biz de bu yolda varız ve destek vermeye hazırız’ diyerek yola çıktık, maske üretiyoruz. Kadınlar daha önce halk eğitim destekli kurslarda dikiş ve giyim üzerine eğitim almışlardı ve makinaları çok seri kullanıyorlar. Talep edildiği kadar üretime hazırız. Medikal maske kumaşını belirli standartlarda hazırlayıp kullanıma hazır hale getiriyoruz. Evden çalışanlarla da telefonla iletişime geçip, eksikleri gideriyoruz. Gün geçtikçe de sayımız artıyor. Büyükşehir Belediyemiz’in bu girişimini çok önemsiyoruz. Çok güzel işlere imza atıyor, destekçisiyiz. Duyarlılığından dolayı Büyükşehir Belediyemiz’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gönüllü Sibel Yelken: “Vatandaşlarımız için gönüllü olarak çalışıyoruz, gururluyuz”

MERSİNDEN KOOP bünyesinde çalışmalar yürüten ev hanımı Sibel Yelken de gönüllü olarak maske dikenler arasında. Gönüllülük esasına dayanan bu işte seve seve çalıştıklarını ifade eden Yelken, “Biz burada gönüllü olarak çalışıyoruz; zaman veya mesai kavramımız yok. Birbirimize destek vererek, sosyal mesafeyi koruyarak, dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Ülkemize, vatandaşlarımıza destek vermek için seve seve çalışıyoruz, gururluyuz. Destek olabilecek herkesi de destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 01.04.2020 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.