MERSİN BÜYÜKŞEHİR, SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE LEPİSTES ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelindeki binlerce sulama havuzuna bırakılması için sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiliyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda oluşturulan göletin içine bırakılan 20 adet lepistes balığı, üreyerek binlere ulaştı

02 Ekim 2020 Cuma 09:57
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE LEPİSTES ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında sulama havuzlarında sivrisinek üremesinin önüne geçen lepistes balıkları, sinekle mücadelede kimyasal ilaç kullanımının önüne geçerek hem doğanın korunmasını sağlıyor, hem de maddi yönden masrafları azaltıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelindeki yüzlerce sulama havuzuna bırakılması amacıyla sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiliyor.

Doğanın ve kamu kaynaklarının korunmasını ön planda tutan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde uygulamaya konulan çalışma kapsamında, bir tür süs balığı olan ve sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıklarının çoğaltılması ve il genelinde bulunan binlerce sulama havuzuna bırakılması için çalışmalar yürütülüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkalığı’na bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı’nın doğal ortamında oluşturulan gölete bırakılan 20 lepistes balığı hızla çoğalarak sayıları binlere ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen sivrisinekle mücadelede lepistes balıklarının kullanılması uygulamasının ilk etap çalışmaları geçtiğimiz Mayıs ayında yapılmış ve proje olumlu sonuçlar vermişti.

Sulama havuzlarına bırakıldı

İlk etapta 1000 adet sulama havuzuna, sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları bırakıldı. Hiçbir kimyasal kullanılmadan sivrisinek çoğalımının önüne geçilmesini sağlayan uygulama, oldukça külfetli olan sinekle mücadelede harcanan miktarı da asgari düzeye indiriyor.

Herhangi bir kimyasal kullanılmadan ve çevre kirliliği yaratmadan gerçekleştirilen üretimde, balıklar tamamen doğal şekilde larvaların yok olmasını sağlıyor ve sivrisineğin üremesinin önüne geçiyor. Üretilen lepistes balıkları, il genelinde ihtiyaç duyulan sulama havuzlarına bırakılacak.

Son Güncelleme: 02.10.2020 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.