22 Ağustos 2019 Perşembe 11:09
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kent genelinde sürdürülen ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından zararlı haşere gruplarına karşı rutin olarak devam ettirilen mücadele çalışmaları, çok yönlü olarak devam ediyor.
Son zamanlarda özellikle Akdeniz Meyve Sineği ve yeşil alanlarda sıklıkla görülen Beyaz Sinek konusunda alınan şikâyetler doğrultusunda çok yönlü bir çalışma sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hem Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, hem de Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle geceleri ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Mersin halkını rahatlatmak ve sineklerden oluşan rahatsızlıkları gidermek adına gece-gündüz demeden çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hız kesmiyor.
Yeşil alanlarda Beyaz Sinekle mücadele!
Mersin’in 13 ilçesinde de ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, toplam 371 personel, 98 ilaçlama aracı, 72 Ulv, 10 pulvarizatör, 8 mist blower, 8 termal fog, 33 holder, 25 atmizör, 50 el dumanlaması ile çalışmalarını sürdürüyor.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkalığı ekipleri tarafından yeşil alanlarda sürdürülen Beyaz Sinek mücadelesinde insektisitler (ilaç) uygulanıyor.
Her yıl var olan fakat bu yıl sıcakların yoğun yaşanmasından dolayı daha fazla artış gösteren Beyaz Sinekler ile yapılan etkin mücadele ile vatandaşların haşere konusunda yaşadığı sorunlar en aza indirilmeye çalışılıyor.
Yeşil alanlarda görülen ve vatandaşlardan çok fazla şikâyet alınan konunun üzerine eğilen Büyükşehir Belediyesi, tespit edilen noktalarda etkin bir çalışma yapıyor. Yeşil alanlardaki mücadelelerini devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Sineklerin konuşlandığı alanlar olan ağaç ve çalı gruplarında özel ilaçlar ile çalışmalar sürdürüyor. Genellikle akşamları yapılan ilaçlama çalışmaları hummalı bir biçimde devam ediyor.
İlaçlama çalışmaları 12 ay boyunca devam ediyor
Mersin genelinde yaklaşık 100 bin üreme noktasında 12 ay boyunca ilaçlama çalışması gerçekleştiren ekipler, özellikle göletler, havuzlar, rögar kapakları, bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temeli çukurlarında biriken sular, su varilleri, bodrumlarda oluşan su birikintileri, eski otomobil lastikleri, foseptikler, menfezler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar, çöp konteynerleri gibi noktalarda sürdürülen ilaçlama çalışmalarının yanı sıra son zamanlarda Akdeniz Meyve Sineği ve yeşil alanlarda sıklıkla görülen Beyaz Sinek konusunda alınan şikâyetler doğrultusunda çok yönlü bir çalışma sürdürüyor.
Son Güncelleme: 22.08.2019 11:17