Hayata geçirilecek projenin turizm bilincini geliştirmesi ve yenilenilebilir enerji kaynaklarının kullanımına örnek olması bekleniyor.
Proje ile hem doğal Waldorf Çamlığının korunması hem de Doğa Eğitim Merkezi’nin turizm, kültür ve doğal unsurlarının ortaya çıkarılması amaçlanıyor.
Walldorf korusunun cazibe merkezi olması konusunda adımlar attıklarını ifade eden Kesimoğlu ‘’Projemiz çevreye sahip çıkan, çevre bilincine duyarlılık kazandıran ve yenilenebilir enerji kullanımında örnek bir çalışma olacak. Walldorf Korusu etrafını Bin 125 m uzunluğunda Galvanezli kafes tel çit, 80 cm yükseklik ve 593 m uzunluğunda taş duvar ile çevireceğiz. Ekolojik ve çevresel olması nedeni ile 40 adet güneş panelli aydınlatma direkleri ile aydınlatılması; diğer yönden konumu bakımından sınıra yakın olması sebebi ve yanında spor kompleksinin de var olması nedeniyle Bulgaristan ve diğer kentlerden gelen turist ve ziyaretçiler için doğal ortamda karşılanarak; 488 m uzunluğunda 2 m genişliğinde yürüyüş yolları, bisiklet yolu ve piknik alanları ile beraber 20 adet ahşap oturma bankları ve piknik masaları, iki adet çocuk oyun grubu ve iki adet fitness spor aletleri yerleştirilerek cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Kültür turlarında ve kent halkı tarafından yıllardan beri kullanılan bu alanı bir yaşam merkezi haline dönüştürmek, çevre düzenlemesinin sağlanarak, elektrik tüketimini en az miktara indirmek dolayısı ile turizme ve sınır turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz’’dedi.
Yenilenebilir enerji konusunda da bu projenin örnek teşkil edeceğini sözlerine ekleyen Kesimoğlu ‘Ayrıca; projemizle sınır ötesinde sürdürülebilir kalkınma, temiz yenilenebilir enerji kaynaklarıyla sağlanacak olup; çevre bilincinin kazandırılmış olması ve bu konuda farkındalık yaratarak çevreye olan duyarlılığın artması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına örnek teşkil ederek, güneş enerjisi kullanımıyla elektrik tüketim maliyetinin azaltılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz’’ diyerek sözlerini tamamladı.