Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın göreve gelmesiyle birlikte “Üreten Seyhan” parolası çerçevesinde, Boya atölyesi ve çiçek üretimi dışında Seyhan Dikimevi de, Akkapı Mahalklesi’nde faaliyete başlamıştı. Seyhan Dikimevi’nin faaliyete başlamasıyla Belediye personelinin kullandığı kıyafetlerin ihale ile alımına son verilmiş ve tüm personel kıyafetleri çok uygun fiyata dikimevinde üretilmeye başlanmıştı. Ayrıca Seyhan dikimevinde Pandemi sürecinin ilk dönemlerinde 750 bin maske üretimi gerçekleştirilmişti.
SEYHAN DİKİMEVİ BAŞKA BELEDİYELERİN PERSONEL KIYAFETLERİNİ DE DİKİYOR
Çalışanlarının büyükA bölümü kadın ve işi bilen ustalardan oluşan Seyhan Dikimevinde üretilen kıyafetlerin, kalite ve dayanıklılık kriteri diğer belediyeleri de harekete geçirdi. Çevre illerden Belediyeler Seyhan Belediyesine başvuruda bulunarak personel kıyafetlerini diktirmek üzere sipariş veriyor. Bu belediyelerden olan Osmaniye- Yarbaşı Belediyesi de personelin yazlık ve kışlık kıyafetlerinin siparişini kısa süre önce vermişti. Seyhan Dikimevinde üretilen ilk etap üRünler (Yazlık) Yarbaşı Belediyesi yetkililerine teslim edildi.
AKAY “SEYHAN ÜRETİYOR İLÇEYE DEĞER KATIYOR”
Üretimin kalkınmanın en önemli değerlerinden biri olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, üretimden gelen gücün ciddi bir kaynağa dönüşeceğine inandığını söyledi. Başkan Akay şöyle konuştu;
“Geldiğimiz ilk günden beri, üretime odaklandık. Geldiğimiz noktada Seyhan dikimevi aracılığıyla kendi personelimizin kıyafetlerini kendimiz ürettik. Şimdi Seyhan dikimevinde var olan potansiyelimizi başka Belediyelerin kıyafet siparişleri için de kullanmaya başladık. Burada ciddi bir kazanç elde ediyoruz. Kazandığımızı yine Seyhanlı’ya kaynak olarak aktarıyoruz. Her alanda üretmeye, kazandığımızı halka hizmet için kaynak olarak kullanmaya devam edeceğiz”
Seyhan Belediyesi, Seyhan dikimevi dışında, kendi kullandığı boyayı üretmek amacıyla “boya atölyesi” kurmuştu.