İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elâzığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’le; Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonu ve atölyelerinin yeniden yapılması için protokol imzaladı. İmamoğlu, “Ülkemizin her konuda kaynak sorunu olabilir, ama eğitime sıra geldiğinde bu sorunları düşünmemeliyiz. Eğitim deyince heyecan duyuyorum” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elâzığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’le Gazi Meslek Lisesi’nin spor salonunda buluştu. İmza törenine; Elâzığ CHP Milletvekili Gürsel Erol ve partililerin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililer de katıldı.
Yaşanan depremin ardından Elazığ’a birkaç defa geldiğini ve “Ne yapabiliriz?” diye düşündüğünü belirten İmamoğlu, şunları söyledi:
"İBB MECLİSİNDEKİ BÜTÜN SİYASİ PARTİ ÜYELERİNİN OYBİRLİĞİ İLE ALDIĞI KARAR"
"Açıkçası biz, depremde Elâzığ’a geldikten sonra; birkaç kez ‘Elâzığ’a ne yapabiliriz’ diye başta eşimle, aile olarak, sonra da milletvekilimiz sayın Gürsel Erol ile birlikte birkaç sohbetimiz olmuştu. Ama böyle bir girişim aklımıza gelmemişti. Sonrasında kıymetli vekilimizin bizi telefonla aramasıyla, buna çok sıcak baktık.
Valiliğe yazımızı bildirdik. Millî Eğitim Bakanlığı ve valilik değerlendirdi. Hem bakanlığın hem valiliğin değerlendirmesiyle bize yazı gönderildi. Biz de gelen yazıyı Meclisimize taşıdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde bulunan bütün siyasi partilerin üyelerinin oybirliği ile aldığı karar ile beraber; Elâzığ bu yaşadığı kültür anını hep beraber paylaşmak ve buradaki vatandaşlarımıza Elazığlı hemşerilerimize omuz vermek adına İstanbul olarak buradaki girişimlerin yanında olmaya karar verdik."
“BÜTÜN GÜZELLİKLER YAN YANA GELDİ”
Tabii verdiğimiz kararın en güzel tarafı bunun bir okul oluşuydu ve de bunun bir meslek lisesi oluşuydu. Tesadüftür ki, güzel olan bir şey de isminin ‘Gazi’ oluşuydu. Yani bütün güzellikler yan yana geldi. Bu tam adıyla Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu ve Atölyeleri şeklinde bulunan proje adını arkadaşlarımızla teslim aldık. Protokoller karşılıklı imzalandı. Bugün de imzalanacak. İnşallah en yakın zamanda uygulama projesinin kurumlara gönderilip onay alındıktan sonra çok nitelikli kimlikli bir okul yapısını teslim edeceğiz.
“İSTANBUL’A YAKIŞIR PROJE OLACAK”
İstanbul’da bizim çok sıkı paydaşlarımız var. Dünyanın en güzel şehri, dünyanın başkenti olan İstanbul’a yakışan bir projeyi bitirmek bize yakışır. Projelerini ocak ayında bitireceğiz sonra ihalesini yapacağız 24 ay deyince benim biraz içim buruldu. Bize biraz uzun gelir 24 ay meselesi. O bakımdan inşallah projeyi hızlandırır. Şimdi muhtemeldir ki Milli Eğitim Müdürümüz daha iyi bilir ama; buradaki gençlerimiz muhtemeldir ki, biraz göçebe gibi sağda solda eğitimlerini sürdürüyorlardır. Dolasıyla biz burada tabii ki işten ve kaliteden taviz vermeden bu okulu en hızlı şekliyle bitirmemiz lazım.
“ÜLKEMİZİN HER KONU DA KAYNAK SORUNU OLABİLİR AMA EĞİTİME SIRA GELDİĞİNDE BU SORUNLARI DÜŞÜNMEMELİYİZ”
Normalde eğitim sezonuna yetişir, ‘eylülde açarız deriz’ ama o çok kısa buranın bir avantajı oraya okula yeni öğrenci almayacak. Bu okul zaten kurumsal kimlik olarak devam eden bir okul. Dolasıyla birkaç geç gidilse de örneğin bana göre 8-10 aya biter, böyle bu bina ama, hadi biraz tolerans tanıyalım. Ne zaman biterse bitsin öğrencilerimiz bu okula girer diye düşünüyorum. On ayda bile bitebilir hızlı hareket etmeliyiz. Ülkemizin her konuda kaynak sorunu olabilir, ama eğitime sıra geldiğinde bu sorunları düşünmemeliyiz. Eğitim deyince heyecan duyuyorum. Çünkü memleketimizin geleceğinin teminatı olacak olan kavram eğitimdir. İyi bir eğitim geleceğimizi kuvvetli hale getirir.
“MESLEK LİSESİ DENİLİNCE DE HEYECAN DUYUYORUM”
Meslek lisesi denilince de heyecan duyuyorum. İlçe belediye başkanlığında da inanın haftada en az 7-8 eğitim kurumuna giren birisiydim. Meslek liselerinde oluşan havayı da çok önemserdim. Çünkü gerçekten meslek liseleri, hemen okulu bitirdiğinde bir gence mesleğini veren bir kurumdur. Bu yönüyle de çok kıymetli. Hatta kendi branşında üniversiteye doğru yürürken de belli avantajlarla yürüyen gençler…
Tabii güncel üretim, güncel imalat, güncel sistemin beklediği iş gücüne göre eğitimi alan gençlerin oluşturacağı müthiş bir insan kaynağını bu ülke adına düşünsenize…
Bugün gündemde ne var, yazılım var, bilgisayar programcılığı var gibi. Güncel bir soruna anında temas edebilecek üretici kapasitesine sahip gençlerin ürettiği ürünleri gördüm. Bu aslında onların çok minik küçük bir örneği bu yönüyle iyi eğitim alan ve doğru bir sistemle tabiri caizse iş garantili mekanizmanın kaynağını mutlu bir topluluğu var etmenin temelini atmış oluruz. Bu yönüyle meslek liselerine ayrı bir heyecan duyarak bakıyorum.”