Shift Delete'in haberine göre; kazayla keşfedilen materyal 16 karatlık renkli elmasın üzerine sarıldı. Bu madde ile yansıyan ışığın çok büyük bir çoğunluğu emildiği için elmas siyah bir zeminde tamamen yok olmuş gibi duruyor. Bu madde klorla oyulmuş alüminyum folyo üzerinde büyütülmüş ve dikey olarak hizalanmış karbon nanotüp yapılarından oluşuyor.
Araştırmacılar ultra siyah bir malzemeyi tasarlama niyetinde değillerdi. Bunun yerine, elektriksel ve termal özelliklerini artırmak için alüminyum gibi elektriksel iletken malzemeler üzerinde karbon nanotüpleri büyütmenin yollarını arayan ekip, yeni bir maddeyi ve en karanlık maddeyi bulduklarını duyurdular.
Dünyanın en karanlık maddesi olarak adlandırılıyor
Bu öyle değerli bir keşif ki şu anda New York Borsasında, The Redemption of Vanity başlıklı bir sergide sunuluyor. Normalde çok daha değerli şeylerin sergilendiği bu alanda siyah bir maddenin sergilenmesi herkesi şaşırtıyor. Yanlışlıkla keşfedilen bu maddenin ilerleyen araştırmalarda oldukça faydalı olabileceğini aktaran, MIT’de profesör Brian Wardle’e göre, bu karanlık madde uzay teleskoplarının yörüngeli ekzoplaneleri tespit etmesine yardımcı olmak için istenmeyen parlamayı azaltan optik körüklerde kullanılabilir.
Siyah her zaman en çok tercih edilen bir renk olarak karşımıza çıkıyor. Bilim insanlarının buluşu ile siyahın siyahı olan bu madde uzay bilimlerinden, optiğe sayısız alanda kullanılabilecek oldukça yararlı bir buluş. Her şeyden 10 kat daha siyah olan bu madde ile tasarlanabilecek şeyler şimdiden oldukça heyecan verici.