Twitter kullancıları sık sık geçmişte attığı bir tweeti arayış içerisine girebiliyor. Eski tarihli tweetleri bulmak ve onları silmek artık çok daha kolay. Gelişmiş arama sistemi üzerinden yapacağınız sorgulamalarla birlikte belirtilen tarihler arasında aradığınız anahtar kelimeyle ilgili tweetleri bulabilecek ve kolayca silebileceksiniz. Peki Twitter’da eski tarihli tweetleri bulma ve silme işlemi nasıl yapılır? İşte eski tweetleri bulma ve silme işlemiyle ilgili detaylar…
ESKİ TWEETLERİ BULMA VE SİLME İŞLEMİ İÇİN İZLEYECEĞİNİZ YOL
Eski tweetlerinizi silmek için yapmanız gerekenler sırasıyla altta ki gibidir. Bu işlemi bilgisayar ortamında gerçekleştirebilirsiniz. Mobil uygulamalar üzerinde kullanılamaz.
– Öncelikle twitter.com/search-advanced adresine giriş yapıyoruz.
-Gelişmiş arama kısmında kullanıcı adınızı ve tweetlerinizi silmek istediğiniz ilk ve son tarih aralığını alttaki resimdeki gibi giriyorsunuz. İşlem tamamlandıktan sonra ara butonuna basıyoruz. Konum kısmını boş bırakmalısınız.
– Karşınıza gelen ekrandaki sekmelerden EN SON kısmına giriş yapıyoruz. Karşınızda belirlediğiniz tarih aralıklarında ki tüm tweetleriniz gelecektir.
– Bilgisayarınızda tarayıcı olarak (chrome, firefox ya da opera gibi) kullandığınız programda web konsolunu aktif ediyoruz. Tarayıcınızın web konsolunu nasıl açacağınız ile ilgili buraya tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
– Konsol ekranını açtıktan sonra, eski tweetlerinizde ekrandayken Tweet Silme Kodu linkinde ki text dosyasını indirip kodu kopyalayarak konsoldaki giriş yapılan alana yapıştırıp Enter butonuna basıyoruz.
– İşlem sonunda eski tweetlerinizi silmiş olacaksınız.
NOT : Dikkat etmeniz gereken en önemli kısım tweetlerle ilgili atayacağınız tarih aralığına dikkat etmeniz çok önemlidir. Aksi halde yanlış tweetleri silebilirsiniz. Burada anlattığımız işlem güvenli olduğu kadar dikkat istemektedir.
İşlem tweetleri tek tek açarak silme işlemini yapacağından çok hızlı ilerlememektedir. Tarayıcı bazlı hatalar alabilirsiniz yapmanız gereken tarayıcınızdaki sayfayı yenile yaparak yeniden kodla ilgili işlemleri tekrar edebilirsiniz. Tarayıcı önbelleğinin işlemle bir anda dolması sebebiyle yavaşlıklar veya kilitlenmeler yaşanabilir. Korkulacak bir durum söz konusu değildi