TÜGVA Okulu İşgal Etti

Cumhuriyet değerleri ile barışık Atatürk’ün yolunda ülkesini ve devletini seven tüm halkımızı okullarına ve çocuklarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Yarın çok geç olacak. Bu Fetovari yapıları okullarımızdan ve çocuklarımızdan uzak tutun.

27 Haziran 2024 Perşembe 13:25
TÜGVA Okulu İşgal Etti

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Altınordu İlkokulu’nda TÜGVA’nın faaliyetlerde bulunmasına karşı çağrı yaptı:

Okul önünde CHP İl Başkanı Bülent Akpınar, Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Nurten Kaymaz ve öğrenci velileri ile birlikte bir açıklama gerçekleştiren Adıgüzel şunları ifade etti:

Burada şu nedenle bulunuyoruz, Altınordu İlkokulu TÜGVA isimli kuruluş tarafından işgal edilmiştir. Bir protokol kapsamında olduğu iddia edilen bir sözleşme ve de Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü dahli ile TÜGVA yetkilileri okula konuşlanmış, reklam kampanyası yapmaktadır.

Söz konusu sözleşmede dahi sadece lise ve ortaokul öğrencileri ile sınırlı tutulacağı belirtilmesine rağmen burada çoğunluğu ilkokul öğrencisi olan öğrencilerimiz video çekimlerine dahil edilmiştir. Ayrıca eğitim öğretim sezonu 1 Temmuz'da bitmektedir. Yani öğretmenlerimiz halen burada görev yapmaktadır. Buna rağmen 23 Haziran'da yani eğitim öğretim resmi olarak bitmeden verilen bir izin söz konusudur. Bu izin de kapsamına ilkokul öğrencilerinin dâhil edilmesi de anormaldir.

Ayrıca dün burada şahit olduğumuz bir olay enteresandır. TÜGVA'nın il temsilcisi televizyon kameralarını buraya çağırarak, okul müdürünün dâhil olmadığı bir ortamda adeta okulu yöneterek, çocukların görüntülerini alarak sosyal medya ve çeşitli mecralardan bu görüntüleri yayınlamıştır. Görüntülerden anlaşılacağı üzere söz konusu çocukların yarısından çoğu ilkokul çocuklarıdır. Zaten öğrenci velilerinin izni de yoktur. Daha sonradan izin uydurulmaya çalışılmıştır. Öğrenci velileri izin verse dahi uluslararası çocuk sözleşmesi ve Anayasamızdaki çocukların korunmasına ilişkin ilkeler gereğince siyasi, yarı siyasi veya ne amaca dönük olduğu tam belli olmayan ve Cumhuriyet değerleri ile çatışma içerisinde olan bu tür FETÖVARİ kuruluşların çalışmalarında çocukların görüntülerinin kullanılması ailenin rızası dahi olsa yasa dışıdır. Devletin çocukları koruması ilkesine aykırıdır.

Burada yapılan programa bakıldığı zaman eğer amaç dini eğitim ise ya da Kur'an kursu ise Diyanet kurumu ne güne duruyor? Yani bu devletin işidir.

Diğer faaliyetlere baktığımızda sosyal faaliyetler spor faaliyetleri ve kitap okuma... Milli Eğitim'in bu okulunda bu faaliyetler eksik mi yapılmaktadır ki TÜGVA buraya girmektedir?

Kamu okulları bizimdir. İşgale derhal son verilmesini ve çocukların yakasından düşülmesini istiyoruz.

Son Güncelleme: 27.06.2024 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.