Sümer: İktidar Şakirpaşa Havalimanı’nı Ranta Yem Etmek İstiyor

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Türk Sivil Havacılık Kanun Teklifi görüşmelerinde, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma gerçekleştirdi.

04 Temmuz 2024 Perşembe 15:37
Sümer: İktidar Şakirpaşa Havalimanı’nı Ranta Yem Etmek İstiyor

Orhan Sümer, “Sayın Bakan hazır genel kuruldayken, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın neden kapatılmaması gerektiği bir kez daha anlatalım. Ulaştırma Bakanı, katıldığı televizyon programında Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasıyla ilgili kesin bir karar olmadığını belirterek, havalimanının hem ticari uçuşlara hem de eğitim faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı. Oysa Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatmak istediklerini, alanı ranta teslim etmek için çalışmalar yaptıklarını tüm Adana biliyor. Şakirpaşa havaalanı 1937 yılında açılan Türkiye'nin ilk sivil havaalanı ve NATO standardında olan tek havalimanıdır. Türkiye'de kar eden 9 havaalanından biridir. Tüm Adanalılar bu konuda çok nettir. Şakirpaşa Havalimanı kapatılamaz.” Dedi

ADANA’NIN TÜM DEĞERLERİ YOK EDİLİYOR

Orhan Sümer, “Saray iktidarı yıllardır Adana’ya şaşı bakıyor. tüm yatırımlardan mahrum bırakmak istiyor. Adana’nın tüm değerleri bir bir yok edildi. Tekel binaları satıldı. TRT binası satıldı. Sümerbank arazileri satıldı. Karayolları binası satıldı. Tarım arazileri satıldı. Seyhan’ın en değerli arazisi üzerinde bulunan, hem tarihi hem maddi değeri çok yüksek olan Demiryolları atölyeleri özelleştirdi. Maliye Bakanlığı tesisleri satıldı. Çukobirlik arazilerinin büyük bölümü özelleştirildi. İktidarın Adana’ya kattığı bir şey yok ama götürdüğü çok şey var.” Dedi

ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI’NIN KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ

Orhan Sümer, “Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılması, Adana ekonomisine ciddi zararlar verecektir. Havalimanı, hem yerel hem de uluslararası turistler için önemli bir giriş kapısıdır. Turizm sektörü, Adana’nın ekonomisinin önemli bir parçasıdır ve havalimanının kapatılması, turizm gelirlerinde ciddi düşüşlere yol açacaktır. Ayrıca, havalimanı çevresindeki iş yerleri, oteller, restoranlar ve diğer hizmet sektörleri de olumsuz etkilenecek, birçok kişi işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılması, sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel açıdan da olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Adana, birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan, kültürel zenginlikleriyle tanınan bir şehirdir. Havalimanının kapanması, bu etkinliklere katılımı zorlaştıracak, Adana’nın uluslararası arenadaki görünürlüğünü azaltacaktır.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.