Özkan: Yolsuzluk İddiaları Çok Vahim! Adı Geçen Kişiler Derhal Görevden El Çektirilerek Soruşturma Başlatılmalıdır!…

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN basında ve kamuoyunda yer alan ,Vakıflar Genel Müdürlüğünde, depremde yıkılan veya hasar gören vakıf eserleri ve camiler için yapılan ihaleler ve bu ihalelerle ilgili yolsuzluk iddialarını TBMM’ye taşıyarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

05 Temmuz 2024 Cuma 16:31
Özkan: Yolsuzluk İddiaları Çok Vahim! Adı Geçen Kişiler Derhal Görevden El Çektirilerek Soruşturma Başlatılmalıdır!…

Vakıflar Genel Müdürlüğünde yeterli sayıda personel olmamasına rağmen, acil şekilde sağlamlaştırma ihalesi yapıldığı, bu ihalelerin yaklaşık maliyetlerle hazırlanıp, biran önce gerçekleştirilmesi için personele baskı yapıldığı iddiaları doğru olup olmadığını soran ÖZKAN depremde yıkılan veya hasar gören ve acil olarak onarım ve sağlamlaştırma ihalesi yapılan veya yapılacak olan vakıf eseri ve camilerin sayısı kaçtır? Belirlenen ihale bedelleri ne kadardır? diye sordu.

Pazarlık usulü yapılan 300 adet sağlamlaştırma ihalelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi için kurumunuzda yeterli teknik personel var mıdır? Var ise görevli teknik personel sayısının kaç kişi olduğunu sordu.170 cami, medrese gibi vakıf eserleri için acil bir şekilde yaklaşık maliyet hazırlatıldığı ve bunların ihalesine bir an önce çıkılması istenildiği doğru mudur? Doğru ise bu acelenin nedeni nedir? Özkan, Bu soruların cevaplarının kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

İddiaların çok vahim olduğunu, doğruluğun araştırılması için adı geçen kişilerin soruşturmanın selameti açısından derhal görevden el çektirilerek soruşturma başlatılması gerektiğini belirten Özkan, İhaleleri alacak firmaların Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu tarafından belirlenerek Vakıflar Genel Müdür yardımcısı Aydın Cem Aslanbay ve Sanat Eserleri Ve Yapı İşleri Daire Başkanı Şengül Koncagül’ e bildirildiği, bu kişiler tarafından yüklenici firmaya ihalenin kendisine verileceği söylendiği iddiaları doğru mudur? Bu durum Kamu İhale kanununa uygun mudur? Değil ise bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

İddialarda yer alan, adı geçen kişiler tarafından, İhale bedelinin yüzde 10’u tutarındaki meblağın, ismini belirtecekleri şirkete yatırılması istendiği, gerekçe olarak da adı geçen şirketin depremzedelere yardım ettiği, iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu ihalelerin verildiği firmalardan deprem yardımı adı altında alınan paralar hangi hesaba yatırılmaktadır? Tutarı ne kadardır? Bu durum yasal mıdır? diye soran ÖZKAN, yüklenici olarak belirlenen firmanın kendisine söylenen bedeli yatırdıktan sonra, kendi belirlediği 4 firma ile ihaleye girdiği, anlaşmalı biçimde bu şekilde en düşük teklifi kendisi verdiği için ihalenin kendisinde kaldığı iddiaları doğru mudur? Bu şekilde bu güne kadar kaç ihale verilmiştir? Bu ihalelerin tutarı ne kadardır?, dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.