Muhtaç Sayısı 5 Yılda 2,5 Kat Arttı

Meskenlerde bugün itibari ile yüzde 38 olarak uygulanacak elektrik zammı, faturasını ödemekte zorlanan vatandaşı kara kara düşündürürken faturasını ödeyemeyen ve destek almak zorunda kalan hane sayısını da 4 Milyona yaklaştı.

01 Temmuz 2024 Pazartesi 11:38
Muhtaç Sayısı 5 Yılda 2,5 Kat Arttı

2019 yılında uygulamaya konan ve ilk yıl elektrik faturasını ödeyemeyerek destek almak zorunda kalan 2 milyon 920 bin hane sayısı 2023 yılında 4,4 milyon olarak gerçekleşti.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, artan zamlar ve yüksek enflasyonla vatandaşın alım gücünün kalmadığını belirterek 2024 yılı sonunda elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısının 6 milyonu bulacağını söyledi.

Bu Kış Daha da Zor Geçecek

Polat, elektrik faturasını ödeyemeyen hanelere verilen aylık 150 kw’lik elektrik tüketim desteğine muhtaç olan hane sayısının gerçekleşen zam ile birlikte büyük oranda artışa sebep olacağının altını çizerek, yardım ve desteklerle ayakta kalmaya çalışan vatandaşların sayısının milyonları bulduğunu ve ülkemizde artık dört aileden birinin sosyal yardımlara muhtaç hale getirildiğini söyledi.

Saray Işıl Işılken, Haneler Karanlıkta

Polat, Cumhurbaşkanlığı sarayının her akşam ışıl ışıl olduğuna dikkat çekerek, sarayın aylık elektrik tüketiminin 14 bin haneye verilen aylık elektrik tüketim destek tutarı ile aynı olduğunu, bu durumda ne tasarruftan ne de sosyal devletten bahsedilmeyeceğini söyledi. Seçim döneminde oy endişesi ile ertelenen elektrik zamlarının önümüzdeki aylarda da artacağına vurgu yapan Polat, bu durumun hem elektrik tüketim desteği alacak hane sayısını hem de elektriği kesilen hane sayısında artışa sebep olacağını söyledi.

Muhtaç Sayısı 5 yılda 2,5 Kat Arttı

Geçtiğimiz yıllardaki desteklere dikkat çeken Polat, 2019 yılında 2 milyon 420 bin haneye 1 milyar 448 milyon TL olarak verilen destek tutarının, 2023 yılı sonunda 4 milyon 378 bin hane ve 8 milyar 679 milyon TL olarak gerçekleştiğini sadece 2024 yılının ilk 4 ayında sayının 3 milyon 912 bin hane ve destek tutarının da 2 milyar 662 milyon olduğunu söyledi. Yıl sonunda elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısının 6 milyon sınırında olacağını öngördüklerini belirten Polat, dağıtım şirketlerinin vergi borçlarının sıfırlandığı ve aynı dağıtım şirketlerinin borçlarını ödemediğine vurgu yaparak, vatandaşa aslan kesilen iktidar dağıtım şirketlerine kuzu gibi oluyor, dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.