Kanko, Madımak Katliamının Arkasındaki Karanlık Yapı Halen Karanlık! Karanlığı Hep Birlikte Yeneceğiz!

“Madımakta yapılanlar ne kadar karanlıksa, yargı süreci de o kadar karanlık” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Sivas’ta 33 yazar, ozan, aydın ve düşünürün yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı'nın üzerinden geçen bunca süreye rağmen Madımak Katliamının arkasındaki karanlık yapı halen karanlık duruyor!” ifadelerini kullandı.

04 Temmuz 2024 Perşembe 15:17
Kanko, Madımak Katliamının Arkasındaki Karanlık Yapı Halen Karanlık! Karanlığı Hep Birlikte Yeneceğiz!

Konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda söz alan Kanko yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Madımak, Türkiye’nin kara sayfası, utanç tablosu olarak vicdanlarımızı yaralamaya devam ediyor. Madımak bu coğrafyanın ayıbıdır, utancıdır!
Eylemleri sazdı, sözdü, tek suçları Pir Sultan’ı anmaktı..!
Madımakta süren yangın ve cezasızlık, 31 yıldır kanıyor!
Madımak Katliamının arkasındaki karanlık yapı halen karanlık!

Madımakta yapılanlar ne kadar karanlıksa, yargı süreci de o kadar karanlık.

Yitirdiğimiz canlar otelde kurtarılmayı bekledi, aileler ise yıllarca adaletin yerini bulmasını. Ne canlarımızı kurtarabildik ne de aradan geçen 31 yılda adalet yerini buldu.

Bu ülkeye adaleti de, barışı da, kardeşliği de biz getireceğiz. Karanlığın arkasındakilere ve faillere hesabını er ya da geç soracağız.

Karanlığı hep birlikte yeneceğiz.

Madımak’ta canlarımıza, aydınlarımıza yapılan katliamı ve bu katliamı yapan zihniyeti unutmadık, unutturmayacağız..!

Çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın mücadelesini veren Madımak Oteli’nde kaybettiğimiz canlarımızı saygıyla anıyor, bu yaşanan katliamı bir kez daha lanetliyorum…” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.