Hukuk fakültelerinde Anayasa yargısı dersi neden seçimlik?

CHP’li Mahmut Tanal, her hukuk fakültesi öğrencisinin alması gereken Anayasa Yargısı dersinin seçimlik ders olarak okutulmasını Meclis gündemine taşıdı.

20 Kasım 2019 Çarşamba 11:51
Hukuk fakültelerinde Anayasa yargısı dersi neden seçimlik?

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Anayasa Yargısı dersinin, üniversitelerin hukuk fakültelerinde seçmeli ders olarak verilmesini Meclis gündemine taşıdı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Tanal, kanunlar hiyerarşisinde en üstte yer alan Anayasa doğrultusunda insan hakları ve anayasal hak ihlallerine ilişkin yargılama yapmakla görevli Yüksek Mahkeme’nin işleyişi, usul ve esasları hakkında her hukuk fakültesi mezununun bilgi ve birikimi olması gerektiğine dikkat çekerken, Anayasa Yargısı dersinin hangi gerekçe ile yalnızca seçimlik olarak okutularak ikinci plana atıldığını sordu.

DERSİ ALAMAYAN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?
Hukuk fakültelerinde okutulacak derslerin seçimlik ders ya da zorunlu ders olarak belirlenmesinde dikkate alınan ölçütlerin neler olduğunu soran Tanal, “Anayasa Yargısı dersinin seçimlik ders olduğu ve seçimlik derslerin kontenjanlarının sınırlı olduğu düşünülürse; istemesine rağmen dersi alamayan öğrenciler tarafından yapılmış herhangi bir başvuru ya da şikâyet var mıdır? Bu hususun telafisi adına yapılan herhangi bir işlem mevcut mudur?” sorularını yöneltti.

Son Güncelleme: 20.11.2019 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.