Güzelmansur: 13 Yıldır Suriyelilere Bakan İktidar, Depremzedelere 1,5 Yıl Bakamadı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Kayseri’de ve Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olayların iktidarın yanlış Suriye ve göç politikasının sonucu olduğunu söyledi.

04 Temmuz 2024 Perşembe 11:41
Güzelmansur: 13 Yıldır Suriyelilere Bakan İktidar, Depremzedelere 1,5 Yıl Bakamadı

TBMM’de konuşan ve vatandaşları itidalli olmaya çağıran Güzelmansur şunları söyledi:

“Gazi Meclisin çatısı altında altı yıldır Hatay'ın vekili olarak yanlış Suriye politikasının Hatay'a ve ülkemize zararlarını anlatıyorum. Dün bu yanlış politikanın çok tehlikeli sonuçlarını yaşadık, vatandaşlarımızı itidalli olmaya davet ediyorum. Biz Hatay olarak on üç yıldır bu yanlış politikayla ticaretimizin, demografimizin, ekonomimizin aldığı yaraya rağmen her şeyi sineye çekerek yaşadık. On üç yıldır Suriyelilere bakan iktidarın bir buçuk yıldır depremzede Hataylılara bakmamasını da sineye çektik çünkü Hatay Türk yurdudur, Hataylılar vatanına, milletine, bayrağına aşıktır ve Hataylılar bayrağına ve milletine saygısızlığı sineye çekmez. Bin selam olsun on üç yıldır savaşın gölgesinde Hatay'a sahip çıkan depremzede Hataylılara, yazıklar olsun onu kaderine terk eden, yalnız ve mazlum bırakanlara.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.