Gürer: “Kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmeli”

Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarla ilgili Cumhurbaşkanlığı 1661 karar sayılı KHK yayınladı. KHK ile KİT çalışanlarına yeni düzenlemeler getirildi.

17 Ekim 2019 Perşembe 13:50
Gürer: “Kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmeli”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KİT’lerde yapılan düzenlemelerin Kamuda taşeronda kalan tüm çalışanlar için uygulanmasını ve Kamuda Kiralık Araç Şoförleri dahil tüm emekçilere kadro hakkının verilmesini istedi.

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Genel Kurulunda söz alarak 696 sayılı KHK ile taşeron çalışanlar için getirilen düzenleme neticesinde kadro alamayan taşeron işçilerin mağduriyetini dile getirdi. Gürer, “Kamuda taşeron olarak çalışma uygulaması sona ermeli; asıl işi yapana asıl kadro verilmesinin ötesinde, eşit işe eşit ücret verilmelidir” dedi. 

 

“CUMHURBAŞKANI VERDİK DEMİŞTİ AMA…”

8 Şubat 2019 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sivas'ta halka hitap ederken KİT’lerde olup kadro isteyenlere sert şekilde tepki göstererek, “Biz KİT'lere kadroyu verdik. Bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı provoke etmeyin. Alışılmış bir lider değilim. Alışılmış bir siyasetçi değilim. Toplantımızı provoke etmeyelim. Samimi, dürüst olalım, bu toplantıyı da güzel bir şekilde çıkaralım” dediğini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanın yanlış bilgilendirildiğini KİT’te Hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personelin sürekli işçi kadrolarına istihdamı ile ilgili düzenleme yapılmadığını açıklamıştı. Ulaştırma Bakanı da Gürer’in yöneltmiş olduğu soru önergesi ile durumu doğrulayarak KİT çalışanlarının taşeron çalışanı olarak kaldığını ifade etmişti.

“KAMUDA KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİNE KADRO VERİLMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle, taşeron çalışanlar için yapılan düzenleme neticesinde kadro alamayan işçileri hatırlatarak, “ KİT'lerde çalışanlara, kamudaki kiralık araç şoförlerine, hastane bilgi işlem çalışanlarına, görüntüleme merkezi ve sosyal tesis çalışanlarına kadro verilmedi; Orman çalışanlarına, Karayollarında, Demiryollarında, PTT'de çalışanlara kadro verilmedi. Modern kölelik sistemi taşeron uygulaması sona ermeli, bu işçilere yaptıkları işe uygun kadro verilmelidir” dedi.

“ASIL İŞİ YAPANA ASIL KADRO, EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET VERİLMELİ”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aradan geçen onca zamana rağmen Resmî Gazete'de yeni yayımlanarak kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanlara kadro verilebildiğini belirterek, “8 Şubat 2018'de KİT'lerde çalışan ve kadro isteyen işçilere Cumhurbaşkanı Sivas'ta "Biz kadroyu verdik, bitti." dedikten dokuz ay sonra nihayet bugün -Resmî Gazete'de- kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanlara kadro verilebildi; bu bağlamda, emekçilerin mücadelesi sonuç verdi. Hizmet alımı sözleşmesine takılan başta kamudaki kiralık araç şoförleri olmak üzere taşeronda çalışan olarak kalanların tamamı kadroya alınmalıdır. Kamuda taşeron olarak çalışma uygulaması sona ermeli; asıl işi yapana asıl kadro verilmesinin ötesinde, eşit işe eşit ücret verilmelidir” dedi.

“KİT’LERDE ÇALIŞANLAR İÇİN DÜZENLEMELER”

Çalışanların kamuda kadrolu olmasını; kıdem, ihbar ve güvenceli sendikalı çalışmalarının önünün açılmasını gerektiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Karar sayısı 1661 sayılı Cumhurbaşkanlığı KHK’sı ile KİT çalışanlarına yeni düzenlemeler getirildi. KİT’te hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personelin sürekli işçi kadrolarına istihdamı ile ilgili yapılan düzenlemenin diğer kadro bekleyen taşeron çalışanlar içinde uygulanması gerekmektedir. KİT ile ilgili düzenlemede geçici işçiler için fazla çalışma ile ilgili düzenlemelere de yer verildi. Kamuda geçici ve mevsimlik işçiliğin yerine kadrolu işçilik uygulamasına geçilmesi gerekmektedir.

Son Güncelleme: 17.10.2019 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.