Gürer: “Emekli Veterinerlerde Geçinemiyoruz” Diyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emekli vekillerin ekonomik krizin etkisi ile uğradıkları mağduriyetin incelenmesi için Meclis araştırması istedi.

02 Temmuz 2024 Salı 15:02
Gürer: “Emekli Veterinerlerde Geçinemiyoruz” Diyor.

CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, ziyaret eden emekli veterinerler platformu taleplerini soru önergesi olarak bakana iletirken ayrıca emekli veterinerlerin sorunlarının araştırılması için TBMM başkanlığına araştırma önergesi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer”​Veteriner hekimlerin emeklilik döneminde karşılaştıkları mali zorluklar, gün geçtikçe daha belirgin hale gelmektedir. Özellikle emeklilik maaşlarının yetersizliği, bu sorunun merkezinde yer almaktadır. Son yıllarda emekli veteriner hekimlerin maaşlarında gözlenen düşüşler, bu meslek grubunun yaşam standartlarını önemli ölçüde olumsuz etkilemektedir.”dedi.

Gürer”​15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge uygulaması, bazı meslek gruplarının maaşlarında artışlar sağlarken, emekli veteriner hekimlerin ek göstergesi 4200’e yükseltilmesine rağmen benzer meslek gruplarına göre maaşlarında beklenen iyileşme sağlanamamıştır. Bu durum, özellikle emekli veteriner hekimlerin ekonomik açıdan daha da zorlanmasına ve maaş adaletsizliği sorununun derinleşmesine yol açmıştır.

​Emekli veteriner hekimlerin maaşlarının artırılması için düzenlemeler yapılması gerekmektedir. “İfadelerine araştırma önergesinde yer verdi.

MAAŞLAR ERİDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kamudan emekli olan veteriner hekimlerin emekli maaşlarında yaşanan erimenin kökeni 2018 yılına dayanmaktadır. 2018 yılında, 7146 sayılı Kanun'un 4. maddesi ile Ek 84. Madde eklenerek sağlık hizmetleri sınıfında olanların maaşlarında düzenlemeler yapılmıştır. Ancak, 657 sayılı Kanun kapsamında sağlık hizmetleri sınıfından ayrı tutulan veteriner hekimler, bu düzenlemelerden yararlanamamış ve mağduriyet yaşamışlardır.

​Sağlık hizmetleri sınıfından ayrılan veteriner hekimler için emekli maaşı sorununun çözümü noktasında, 2018'de yürürlüğe konulan 7146 sayılı Kanun'un 4. maddesi ile Ek 84. Madde'nin veteriner hekimleri de kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, emekli veteriner hekimler arasında maaş uçurumunun önlenmesi amacıyla, kamu emeklisi veteriner hekimlere yapılan iyileştirmelerin SSK ve BAG-KUR emeklisi veteriner hekimlere de yansıtılması gerekmektedir.” dedi.

Son Güncelleme: 02.07.2024 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.