Engin Özkoç: "Erdoğan'ın Kendisi Güvenlik Meselesi Haline Gelmiştir!"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Özkoç, "Ülkeyi Sevr ile parçalayamayanların hayallerinin, Erdoğan’ın çılgın projesiyle parçalamasının önü açılıyor. Gözünü para hırsı kaplamış bu zat-ı muhterem, bu noktada yine kimseyi dinlemeden ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Erdoğan’ın kendisi artık ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

13 Aralık 2019 Cuma 16:00
Engin Özkoç: "Erdoğan'ın Kendisi Güvenlik Meselesi Haline Gelmiştir!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme dair konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına değinen Özkoç, "Kanal İstanbul projesiyle ilgili zat-ı muhteremleri bir açıklama yaptı. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan. Zat-ı muheteremleri kendisinden şöyle bahsediyor. Diyor ki, İngiltere, Almanya, Fransa ve şahsım dörtlü zirve yaptık. Yani şahsı, Türkiye değil. Bu ülkelerle şahsı dörtlü zirve yapmış. Şimdi bu kibire sahip, bu egoya sahip bir kişi İstanbul Belediye Başkanı’na sesleniyor, Kanal İstanbul prjesiyle ilgili ‘otur işine bak’ diyor. Sanıyor ki daha önce AKP’li belediye başkanlarına ‘verin imzalarınızı, bırakın, terk edin makamınızı’ dediğinde hemen onların yaptığı gibi imzasını verip makamını terk eden birilerinde sanıyor Ekrem İmamoğlu’nu. Ekrem İmamoğlu sarayın belediye başkanı değildir. Ekrem İmamoğlu, 16 milyon İstanbulluların anasının ak sütü gibi verdiği tertemiz oylarıyla seçilen İstanbul’un belediye başkanıdır. O saraya tekmil vermiyor, milletine hesap veriyor" dedi.

"ERDOĞAN BU ÇILGIN PROJESİNDEN ÜLKENİN MENFAATLERİ İÇİN VAZGEÇMELİDİR"

Özkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu Kanal İstanbul projesi, Avrupa yakasının çok uluslu bir adaya dönüştürecek bir projedir. Ülkeyi Sevr ile parçalayamayanların hayallerini, Erdoğan’ın çılgın projesiyle parçalamasını önü açılıyor. Gözünü para hırsı kaplamış bu zat-ı muhterem, bu noktada yine kimseyi dinlemeden ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Erdoğan’ın kendisi artık ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir. Bizzat kendisi. Bu proje ekolojik sorunlara yol açacak, Marmara ve Karadeniz’in yapısını tamamen bozacak, İstanbul’un binlerce yıllık su kaynaklarının yapısını tamamen değiştirecek. Tıpkı Gümüşhane’deki Dipsiz Göl gibi doğal güzelliklerimizi yok edecek bir projedir. Geri dönüşü olmayan bir projedir. Erdoğan bu çılgın projesinden Türkiye’nin menfaatleri için, İstanbul’un menfaati için, Türkiye’nin itibarı için vazgeçmelidir."

Son Güncelleme: 13.12.2019 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.