DP Sözcüsü Altıntaş’tan Tarım Bakanı’na: Tarım Neden Çöktü Diye Özeleştiri Yaptınız mı?

DP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın “25 bin Afgan çoban gitse tarım, hayvancılık kalmaz.”sözlerine vurgu yaparak, “Tarım sektörümüz, 25 bin düzensiz göçmenin çalışmaması durumunda iflas edecek kadar aciz bir noktaya mı gelmiştir?” ifadelerini kullandı.

09 Temmuz 2024 Salı 11:49
DP Sözcüsü Altıntaş’tan Tarım Bakanı’na: Tarım Neden Çöktü Diye Özeleştiri Yaptınız mı?

(DP Basın Merkezi – 9 Temmuz 2024) Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde iktidarın tarım politikalarını sert bir dille eleştirerek, “Ülkemizde tarım ve hayvancılığın çöküşünde sizin ve sizden önceki Tarım Bakanlarının etkisine ilişkin bugüne kadar herhangi bir özeleştiri yaptınız mı?” sorusunu yöneltti.

Altıntaş’ın Bakan Yumaklı’ya yönelttiği sorular şöyle:

- Tarım sektörümüz, 25 bin düzensiz göçmenin çalışmaması durumunda iflas edecek kadar aciz bir noktaya mı gelmiştir?

- Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanlarında çalışacak yerli işgücünün yetersiz kalmasında ve tarımsal üretimin azalmasında Bakanlığınızın ithalat yanlısı politikalarının etkisinin olduğunu düşünüyor musunuz?

- Ülkemde tarım ve hayvancılığın çöküşünde sizin ve sizden önceki Tarım Bakanlarının etkisine ilişkin bugüne kadar herhangi bir özeleştiri yaptınız mı? Yaptıysanız, hangi çıkarımlara vardınız?

- Tarım ve hayvancılıkta yaşanan çöküşün durdurulması için Bakanlığınızın kısa ve uzun vadeli stratejileri nelerdir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.