Depremzedeye AKP Ters Köşesi

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen rezerv alanlarda yaşanan sorunların araştırılması için Meclis Komisyonu kurulması önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

27 Haziran 2024 Perşembe 12:04
Depremzedeye AKP Ters Köşesi

Önerge üzerine CHP grubu adına konuşan Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur depremzedenin de deprem illerinin sorunlarının da AKP’nin umurunda olmadığını, bu nedenle boş sıralara hitap ettiğini belirtti.

Rezerv alan uygulamasında verdiği tezat kararlarla iktidarın depremzede vatandaşı milyonlarca zarara uğrattığını belirten Güzelmansur şöyle konuştu:

“Dünyada vatandaşını ters köşe yapan, bir öyle bir böyle diyerek depremzede vatandaşını milyonlarca lira zarara uğratan başka bir iktidar yoktur. Vatandaşını hem de depremzede vatandaşını milyonlarca lira zarara uğratan, bunun sorumluluğunu almayan, herhangi bir şekilde üstlenmeyen başka bir iktidar da dünya da yoktur. Neden mi? Çünkü rezerv alanı uygulamasındaki tezat kararlar bölgeyi, özellikle Hatay'daki depremzede insanı canından bezdirdi. Hatay'da her gün her mahalle bir miting yapılıyor. Ne mitingi? Rezerve karşı mitingi. ‘Ya, vatandaşın istemediği bir alanı biz rezerv alanı ilan etmeyeceğiz’ dediniz ama hâlâ bu konuda ısrarcısınız.
Ne dediniz? ‘5 Nisan 2024'e kadar güçlendirme ruhsatı alın, az hasarlı ve orta hasarlı evlerinize güçlendirme ruhsatı alın, aksi hâlde ben bunları yıkacağım.’ dediniz ama ne yaptınız? Bu verdiğiniz süreye vatandaş uydu, güçlendirme ruhsatını aldı, milyonlarca para harcayıp, borç alarak bu güçlendirmeyi yaptı. Bir sabah ‘Ben bu güçlendirme yaptığın binayı yıkacağım’ diyorsunuz. Niye? ‘Efendim, bu bölgeyi ben rezerv alanı olarak ilan ettim.’ Peki, siz on yedi aydır neredeydiniz? Peki, yıktınız, bu güçlendirme yapan vatandaşın parasını niye ödemiyorsunuz? ‘Fatura getir, bu güçlendirme için yaptığın harcamaları vereceğim’ diyorsunuz. Deprem bölgesinde bir vatandaş, bir işçiden nasıl fatura alabilir, bunun masraflarını size nasıl gösterebilir?”

Son Güncelleme: 27.06.2024 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.