Demirtaş ateş püskürdü: Tıpış tıpış ifade vermeye gitmeyeceğiz

Demirtaş ateş püskürdü: Tıpış tıpış ifade vermeye gitmeyeceğiz

21 Mayıs 2016 Cumartesi 18:39
Demirtaş ateş püskürdü: Tıpış tıpış ifade vermeye gitmeyeceğiz

HDP Eşbaşkan Demirtaş, dokunulmazlık kararına ateş püskürdü:

* "TIPIŞ TIPIŞ HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ SAVCILIKLARA MAHKEMELERE GİTMEYECEĞİZ"

* "O SARAYDAKİ KASABA POLİTİKACISI BİLSİN BİZ DEMİR LEBLEBİYİZ"

ANKARA (ANKA) - Meclis'teki dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin ardından gözlerin çevrildiği HDP'de Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş büyük bir tepki gösterdi. Demirtaş, “Ben de dahil hiçbir arkadaşımız kendi ayağımızla tıpış tıpış hiçbir şey olmamış gibi savcılıklara mahkemelere gitmeyeceğiz. Bizi ifadeye çağırmak isteyen savcı, hakime şimdiden sesleniyorum ya tutuklama çıkaracaksınız ya yakalama ya zorla getirme” dedi.
HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, TBMM’de Basın Kapısı önünde açıklama yaptı. Basın açıklamasına HDP’li milletvekilleri de katıldı.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, şöyle dedi:
İSTEYEN BİZİ ZORLA GÖTÜRSÜN
“Hiçbir arkadaşımız ifade vermek üzere mahkeme veya savcılıkların davetine gönüllü olarak icabet etmeyeceklerdir. Bugün 2.5 parti bir araya gelerek bu yasayı çıkarmış olabilirler. İfademizi almak isteyenler bizi zorla götürecektir. Bunlar artık her biri siyasi krizdir. Ben de dahil hiçbir arkadaşımız kendi ayağımızla tıpış tıpış hiçbir şey olmamış gibi savcılıklara mahkemelere gitmeyeceğiz. Bizi ifadeye çağırmak isteyen savcı hakime şimdiden sesleniyorum ya tutuklama çıkaracaksınız ya yakalama ya zorla getirme. Bunun dışında biz sarayın yargısı önünde sanki yargılama varmış gibi bu oyuna alet olmayacağız. Halk iradesi adına biz elimizdeki bütün imkanları değerlendireceğiz, Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu, bireysel başvurular dahil olmak üzere elimizdeki bütün imkanlar siyaseten de hukuken de sonuna kadar kullanılacaktır.”
YÜKSEKDAĞ: SİYASİ TASFİYE OPERASYONU
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da , HDP’ye karşı bir “Siyasi tasfiye operasyonu” yürütüldüğünü iddia etti.
Yüksekdağ, “Onlar bu tarihi günde tarihe bu yüz karasıyla geçecekler” ifadesini kullandı.
“O SARAYDAKİ KASABA POLİTİKACISI BİLSİN BİZ DEMİR LEBLEBİYİZ”
Demirtaş basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
“Topluca istifa gibi düşünceleriniz var mı?” sorusuna da Demirtaş, “Saraydaki ucuz kasaba politikacısı şunu aklından geçirmesin, biz sanki hemen burayı terk edeceğiz, meydanı ona bırakacağız, o da bir erken seçimle istediği başkanlık, diktatörlük sürecine CHP’nin, MHP’nin desteğiyle ulaşacak. Durum öyle olmayacak. Özellikle o saraydaki kasaba politikacısı bilsin biz demir leblebiyiz, demir leblebi, bizi her çiğnediğinde dişlerin dökülecek senin” yanıtını verdi.
CHP’nin tavrına ilişkin soruya Demirtaş, “Bu aleni bir CHP kurumsal desteğiyle gerçekleşmiş bir karardır” dedi.
Anayasa Mahkemesine başvuruya ilişkin soruya Demirtaş, “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bunun hazırlığı da tamamlanacak. Bizim Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu için 52 milletvekilinin daha desteğine ihtiyacımız var. Bizim sayımız Anayasa Mahkemesinde dava açmaya yetmiyor bu aşamada. Var mı, yok mu 52 cesur yürek var mı şu parlamentoda onu da önümüzdeki hafta imzaya açıldığında hep birlikte gözlerimizle göreceğiz” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 21.05.2016 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.