Pandemi salgınıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya önemli uyarılarda bulunan Yılmazkaya, “Gaziantep’te şuanda acil gözlemde yer bulamayan, yoğun bakıma sıra bekleyen mağdur vatandaşlarımız var. Bunlara acil çözüm bulunmalı. Yeterli olmayan yoğun
bakımdaki yatak sayıları mutlaka artırılmalı. Gerekirse Gaziantep’te sahra hastaneleri açılmalı!” ifadelerini kullandı.
Yılmazkaya, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan yanlış yöntemler yüzünden, hem pozitif olan kişi hem ailesi hem de komşuları riske atılmakta ifadelerini kullandı.
Türkiye pandemi ile mücadelede başarılı değil diyen Yılmazkaya TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “İnsanlar hastanelerde yer bulamıyor Sayın Bakan!
Bakın, İlim Gaziantep dâhil, şu anda acil gözlemde bile yer bulamayan, yoğun bakıma sıra bekleyen mağdur vatandaşlarımız var. Bunlara acil çözüm bulunmalı. Yeterli olmayan yoğun bakımdaki yatak sayıları mutlaka artırılmalı. Gerekirse İlim Gaziantep’te sahra hastaneleri açılmalı!
İzolasyonu bile yapamadınız Sayın Bakan…”
Başarılı Değilsiniz Sayın Bakan!
Pandemi sürecinin iyi yönetilmemesiyle ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığına yönelik sert eleştirilerini sürdüren Yılmazkaya, “Uyarılarımıza rağmen koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlar ‘Bir tane maske tak bir şey olmaz’ denilerek toplu
taşıma ile evlerine gönderilmekte.
Hiçbir önlem alınmadan evlerine gönendirilen bu hastalar, ailelerine ve komşularına bu hastalığı bulaştırarak Covit-19 virüsünü çok daha hızlı bir şekilde yaymaktadır!
Aynı odada 4-5 kişinin kaldığı Türkiye gerçekliğinden uzak bir şekilde uygulanan bu yöntem, hem pozitif olan kişiyi hem ailesini hem de komşularını büyük bir riske sokmaktadır.
Sizler ya bilerek toplumsal bağışıklık olsun diye bu hastaları evlerine hiçbir önlem almadan yolluyorsunuz ya da vatandaşın 4-5 odalı, 2 banyolu, 2 tuvaletli villa tipi evi var zannederek evde izole olabileceğini düşünüyorsunuz.
Oysa pozitif vaka olan insanların tamamını evlerine göndermek mümkün değil. Bu insanların durumları değerlendirilerek ev ortamı uygun olmayanların sahra hastanesi, yurt ya da hastanelerde izole edilmesi gerekiyor.
Eğer bu izolasyon sürecini doğru yürütemezsek ve bu insanları 7-10 gün boyunca tam izole edemez isek Türkiye pandemi ile mücadelede başarılı olamaz.
Ve nitekim de başarılı değilsiniz!” ifadelerini kullandı.