CHP’li Sarı: "Uçak İnmeyen Havaalanına Ot Biçme İhalesi Açtılar"

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, bugünkü kurla 525 milyon lira harcanan havaalanına 2019 yılında faaliyete geçtiği zamandan beri tek bir uçak dahi inmediğini söyledi. Balıkesir Havaalanı’nın trajikomik hikayesini Meclis kürsüsünde anlatan Sarı, iktidarın bu yatırımı yönetemediğini belirterek havaalanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini dile getirdi.

04 Temmuz 2024 Perşembe 15:29
CHP’li Sarı: "Uçak İnmeyen Havaalanına Ot Biçme İhalesi Açtılar"

UÇAK İNMEYEN HAVAALANINA 2024 YILINDA 150 MİLYON LİRA HARCAYACAKLAR!

Serkan Sarı, “Yaklaşık 1 milyon yolcu kapasitesi olan, 65 personelin yirmi dört saat boyunca beş buçuk yıldan beri çalıştığı bu havaalanına ne yazık ki o günden bugüne bir tek uçak dahi inmedi. Balıkesir Merkez Havaalanı açıldığı günden itibaren personel giderleri ve işletme giderleriyle ilgili olarak hazineden desteklenmektedir. Son iki yıla baktığımızda, 2022 yılında hiç uçak inmeyen Balıkesir Merkez Havaalanı'na 40 milyon lira para harcanmıştır, 2023 yılında 72 milyon lira para harcanmıştır, görünen o ki hiç uçak inmeyen Balıkesir Merkez Havaalanı'na 2024 yılında 150 milyon lira para harcanacaktır. Bu acı tabloyu hep birlikte izliyoruz, bu utancı sizler yüzünden Balıkesir'de yaşıyoruz.” dedi.

HİÇ UÇAK İNMEDİĞİ İÇİN BALIKESİR HAVAALANINDA ARTIK OT ÇIKIYOR!

CHP’li Sarı, sözlerine şöyle devam etti: “Uçak geçmez, kervan geçmez bu havaalanına geçtiğimiz yıllarda, ne acıdır ki, bir ihale yapıldı, ot biçme ihalesi. Hiç uçak inmediği için havaalanımızda artık ot çıkıyor, ot biçme ihalesi yapıldı; bu da sizin eserinizdir. Çürümeye terk ettiğiniz havaalanımız onarım ve bakım ihaleleriyle tamir edilip ayakta tutulmaya çalışılıyor.”

BİR TANE UÇAK İNDİREMEDİKLERİ HAVAALANININ KAPASİTESİNİ 1 MİLYONA ÇIKARMIŞLAR!

Sarı, “AKP iktidarına, israfın merkezi olan AKP iktidarına sesleniyorum: Her gün genelgeler yayınlıyorsunuz, tasarruf tedbirlerinden bahsediyorsunuz ama bu havaalanına bir uçak indirmeyi ne yazık ki başaramıyorsunuz. AKP'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün bakanlarımız çıktıklarında "Hava yolunu halkın yolu yaptık." dediler ama Balıkesir halkına hiç kimse dönüp bakmıyor. Yazıklar olsun size! Geçtiğimiz günlerde, seçim arifesinde Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu geldi. Bir tek uçak indiremedikleri, bir yolcu uçuramadıkları havaalanına yatırım yapmışlar, 1 milyona çıkarmışlar kapasitesini. Helal olsun size, hiç uçak olmayan havaalanına yaptığınız yatırımlara tebrik ediyorum sizleri(!)” dedi.

“GELİN BURAYI LUNAPARK YAPALIM, HALK SİZE GÜLECEĞİNE ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLSÜN”

Havaalanı sorununu defalarca dile getirdiği söyleyen Serkan Sarı, “Birçok defa kamuoyuyla paylaştım bu sorunu, Meclise önergeler verdim, Bakana soru önergeleri verdim, basın açıklamaları yaptım amma velakin ne gören var ne duyan. Bakanların biri geliyor biri gidiyor, bakanlar birbirine bakıyor, bu sorunu çözen ne yazık ki hiçbiri yok; Balıkesir halkı da size bakıyor, Balıkesir halkı size bakıp gülüyor, eğleniyor. Gelin, şu havaalanını kullanmayacaksanız bari lunapark yapın da çocuklar eğlensin, çocuklar gülsün.” Dedi.

“HAVALANI YATIRIMINI YÖNETEMİYORSANIZ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİN BİZ YÖNETELİM!”

Ulaştırma Bakanlığı’nın yatırımı yönetemediğini söyleyen CHP’li Sarı, “52 havaalanı içinde sondan 2'nci sıradaki Balıkesir Havaalanı'nı madem yönetemiyorsunuz, madem plansız bir şekilde yatırım yaptınız, madem bunun kaderini sivil havacılık şirketlerine bıraktınız, gelin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bu havaalanını teslim edin; en azından Balıkesir halkına kazandıralım, burayı fuar, kongre merkezi yapalım, sizin yürütemediğiniz bu yatırımı en azından Balıkesir ekonomisine, Türkiye ekonomisine kazandıralım. Gelin, bu utançtan biz sizi kurtaralım.” diyerek iktidara çağrıda bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.