“3 Kasım’da verdiğimiz soru önergesine 15 günlük yanıt süresinde herhangi bir yazılı açıklama gelmemesine karşın, Orman Genel Müdürlüğü, çıkan haberlere yönelik basın kuruluşlarına yazılı bir açıklama göndermiş. OGM "Dolandırıldım" diyen vatandaşın sahtecilik yaptığını ileri sürmüş ve savcılığa başvurduğunu açıklamış. Konunun yargıda çözülmesi gerçekten önemli, umarız sonuçlanması da uzun sürmez. Ancak, yine de sormalıyız: 5/6/2018 tarihli, 653/42 sayılı, üzerinde Bakanlığın ismi ve logosunun yer aldığı, Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından dönemin bölge müdürü, yardımcısı ve personel şube müdürünün imzalarının olduğu ve Körfez İşletme Şefliğine gönderildiği görülen işe giriş emir yazısının yer aldığı belge gerçek değil midir? Belgenin vatandaş tarafından üretildiğine dair bir kanıt var mıdır? Belgenin Orman Genel Müdürlüğü tarafından üretilmediğine dair bir kanıt var mıdır?”
BAKANLIK SORUŞTURMA YAPTI MI?
Öte yandan CHP’li Özer, OGM’nin basın kuruluşlarına yolladığı açıklamaya istinaden Bakan Pakdemirli’ye yeni bir soru önergesi verdi. Önergedeki sorular arasında şunlar yer aldı:
“OGM tarafından Recep Ablak isimli vatandaş hakkında hangi ildeki Cumhuriyet Başsavcılığına ne zaman suç duyurusunda bulunulmuştur? Soruşturmanın içeriği ve dosya numarası nedir? Belgenin gerçek olmadığına dair bir kanıt var mıdır? Eğer varsa kanıtlar savcılığa iletilmiş midir? Vatandaşın kendisinden işe alınma vaadiyle 100 bin TL rüşvet alındığı iddiasıyla ilgili olarak Bakanlığınıza herhangi bir şikayeti yok mudur? Şikayet varsa soruşturma yapılmış mıdır? Şikayete rağmen soruşturma yapılmadıysa bunun nedeni nedir?”
Ne olmuştu?
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, geçtiğimiz haftalarda Orman Genel Müdürlüğü’nde bir vatandaşa iş sözü verilip 100 bin TL rüşvet alındığı iddiasını Meclis gündemine taşımış ve konuyla Tarım ve Orman Bakanına yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermişti. Özer, “Yönetici memurlarınızın Bakanlığınız bünyesinde işe başlama sözü verip karşılığında vatandaşlardan para aldıklarına dair iddialar doğru mudur? Memurlarınızın rüşvet almadıklarının bir kanıtı var mıdır? Üstünde bakanlığınızın ismi olan, altında üst düzey yöneticilerin imzalarının bulunduğu kurumsal evrakların sahte olduğunu vatandaş nasıl anlamalıdır? Vatandaştan 100.000 TL alan X isimli şahıs, adının karıştığı bu rüşvet ve dolandırıcılık olayı nedeniyle mi görevinden alınmış ve bir yıldır kızakta bekletilmektedir? Son 10 senedir Bakanlığınız bünyesinde rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, yolsuzluk gibi memur suçları kapsamında şikayet edilen, teftişe alınan, uzaklaştırılan, ihraç edilen, durumu yargıya intikal ettirilen memur sayısı nedir? Kaç memurunuz soruşturma, kovuşturma geçirmiş kaçı hakkında hüküm verilmiştir?” sorularını yöneltmişti. Konuyla ilgili çıkan haberler üzerine OGM tarafından basın kuruluşlarına bir açıklama gönderilerek belgelerin sahte olduğu ve vatandaş hakkında suç duyurusunda bulunulduğu açıklanmıştı.