CHP'nin Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik açıklamalarına “Erdoğan’ın gençlere ‘hayal kurun’ dediği ortamda gençlerin en büyük hayali bir Avrupa ülkesinde kurye olmak" tepkisini gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün gençlere yönelik sözlerine, yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Gökçen'in yazılı açıklaması şöyle:
"ELİNDEN TUTAMADIĞINIZ HER BİR GENCİN MESULİYETİNİ TAŞIDIĞINIZ DOĞRUDUR"
"Elinden tutamadığınız her bir gencin mesuliyetini taşıdığınız doğrudur. İşsiz bırakıp dalga geçer gibi ‘genç işsiz oranı azaldı’ dediğinizde, gençlerin üniversite harcına zam yaptığınızda, KYK borçlusu yoksul ve işsiz gencin harcanmış hayatında biz o mesuliyeti gördük. Beşli çeteye aktardığınız korkunç bütçelerden bu memleketin gençlerine esirgediğiniz beş kuruşta biz o mesuliyeti gördük.
"GENÇLERİN EN BÜYÜK HAYALİ AVRUPA ÜLKESİNDE KURYE OLMAK"
Parti devleti haline getirdiğiniz devletin her bir kurumunda yerleşen kayırmacılıkta, depresyon eşiğinde eve kapattığınız milyonlarca gençte, geciktirdiğiniz aşıda, kapattığınız üniversitenin boş amfilerinde, İŞKUR kuyruklarında, sokak röportajlarında sizin sorumsuzluğunuzu görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere ‘hayal kurun’ dediği ortamda gençlerin en büyük hayali bir Avrupa ülkesinde kurye olmak ve bunu görmemek için saraydan dışarıya hiç bakmıyor olmak lazım.
"GENÇLERE ÜCRETLİ STAJ, EĞİTİME DESTEK VE İŞSİZLİK DESTEKLERİ AÇIKLANMALI"
Acilen bir genç istihdam atılımının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Gençlere ücretli staj, eğitime destek ve işsizlik destekleri açıklanmalı. Yeni istihdam alanları evrensel bir vizyonla kurgulanmalı. Genç girişimciler liyakat esasına göre desteklenmeli. Aile destekleri sigortası paketi hayata geçirilerek genç yoksulluğuna karşı önlemler alınmalı. Gençlerde özellikle son dönemde gördüğümüz ruh sağlığı sorunlarına sosyal devlet anlayışıyla çözüm bulunarak ücretsiz psikolojik destek sağlanmalı. Sağlık ve refah bir lüks değil, temel bir ihtiyaç ve hak olarak görülmeli. Eğitimde ise tamamen kayıp diyebileceğimiz bir buçuk yılın nasıl telafi edileceği ayrıntılarıyla açıklanmalı.”