CHP’li Arpacı: “Gri Listeye Girmemize Sebep Olan Siyasetçi Ve Bürokratlara Hesap Sorabildiniz mi?”

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e seslenen Arpacı, “Bizi gri listeye düşürecek kadar kötü ekonomi politikalarını uygulayan siyasetçi ve bürokratlardan hesap sorabildiniz mi?” dedi.

05 Temmuz 2024 Cuma 12:04
CHP’li Arpacı: “Gri Listeye Girmemize Sebep Olan Siyasetçi Ve Bürokratlara Hesap Sorabildiniz mi?”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’nin 3 yılın ardından Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılmasına ilişkin Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Türkiye’nin gri listeye AKP iktidarında girdiğini hatırlatan Arpacı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslendi. Arpacı, “Bizi gri listeye düşürecek kadar kötü ekonomi politikalarını uygulayan siyasetçi ve bürokratlardan hesap sorabildiniz mi?” dedi.

BU ENFLASYONA ÇOCUKLAR BİLE İNANMAZ

CHP’li Arpacı’nın konuşması şöyle:

“Ülkemiz 2021'de girdiği gri listeden tam üç yıl sonra çıkartıldı. 2019'da FATF'ın uyarılarına rağmen önlem alınmaması nedeniyle ülkemiz suç örgütlerinin cirit attığı, kara para aklama vakalarının ayyuka çıktığı, hatta dünyaca ünlü suç örgütü liderlerinin Türkiye'ye yerleştiği bir yer hâlini aldı. Tüm bu olayların yaşandığı dönemde ülkeyi yöneten AKP'ydi, dönemin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı, Maliye Bakanı -şimdi bu sıralarda oturan- Nurettin Nebati'ydi, İçişleri Bakanı -yine, şu an Milletvekili olan- Süleyman Soylu'ydu. Kutlama "tweet"leri atan Bakan Şimşek'e sormak istiyorum: Bizi gri listeye düşürecek kadar kötü ekonomi politikalarını uygulayan siyasetçi ve bürokratlardan hesap sorabildiniz mi? Gri listeye bizi sokan ve şimdi kutlama mesajları yapanlara sesleniyorum: Elektriğe gelince yüzde 38 zam vatandaşa gelince enflasyon 24,7. Bu enflasyona çocuklar bile inanmaz. Bu halkı artık zorlamayın. Bu halkın sabrını artık zorlamayın. Elinizi vatandaşın cebinden çekin”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.