Ajansın kapalı bir kutu halinde çalıştığını öne süren Alban, “Sayıştay’ın denetim yapamadığı ajansta, çalışan personellerin ismi, görevi ve unvanları bilinmemektedir. Ajans, 2020 yılında TV gideri olarak 242 milyon 811 bin 492 TL para harcamıştır. Bunlar görülmemektedir. Hangi televizyon kanallarına kaç adet reklam verilmiştir? Bunlar denetim raporunda neden yer almamaktadır? Hangi kanallara verdiyseniz reklamları bu televizyonların isimlerini açıklamanızı bekliyoruz” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerine, Turizm Tanıtım Ajansı’nın harcamaları damga vurdu.
İNTERNET SİTELERİNE 18 MİLYONLUK REKLAM
Ajansın bütçesinden 18 milyon TL’lik dijital medyaya reklam verildiğini vurgulayan CHP’li Alban, “Hangi internet sitelerine reklam verdiniz Sayın Bakan? Bunların listesini neden kamuoyuna açıklamıyorsunuz, neden paylaşmıyorsunuz?” dedi.
Alban konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bakın, çok ilginç bir harcama kalemi var burada. Banka komisyonu gideri olarak 1 milyon 634 bin 858 Türk Lirası para harcanmış sadece 2020 yılı için. Sayın Bakan, şimdi size soruyorum: Ziraat Bankasında harcanan bu para –komisyon gideri olarak– yandaş medya patronlarına verdiğiniz kredilerin parasını Turizm Ajansına mı ödetmeye çalışıyorsunuz?
Ajansta şu anda 69 kişi çalışıyor. Bu kişilerin kimlerden oluştuğu bilinmemektedir. Size isim listesini soru önergesiyle soruyoruz, açıklamıyorsunuz. Siz kimlerin isimlerini saklıyorsunuz, niye isimleri açıklamıyorsunuz?”