CHP'den yargı paketi çağrısı

CHP, yeni yasama yılının başında Meclis’e gelmesi beklenen yargı paketi konusunda toplantı yapmaya hazırlanıyor. CHP’li Kaboğlu’nun koordine edeceği toplantıya TBMM’de grubu ya da temsilcisi bulunan partiler de davet edildi.

15 Ağustos 2019 Perşembe 10:04
CHP'den yargı paketi çağrısı

CHP, yeni yasama yılının başında Meclis’e gelmesi beklenen yargı paketi konusunda toplantı yapmaya hazırlanıyor. 

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; Yargı paketinin yeni yasama yılında ele alınması beklenirken CHP, TBMM’de grubu ve temsilcisi bulunan tüm partileri “Adil Yargılama Hakkı” konusunda gerçekleştireceği toplantıya davet etti.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu tarafından koordine edilen toplantıda CHP’nin yargı paketiyle ilgili önerileri de açıklanacak.
TBMM’de yeni yasama yılında yargı paketiyle ilgili düzenlemenin ele alınması bekleniyor. CHP de bu konuda parti içi çalışmalara devam ediyor.

Bu kapsamda CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun başkanlığında, CHP’nin Adalet Komisyonu üyelerinin katılımıyla, yargı reformuyla ilgili “Adil Yargılama Hakkı” konusunda, 18 Ağustos’ta İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirilecek.

‘Tüm partiler davetli’

CHP, bu kapsamda TBMM’de grubu bulunan ya da temsilcisi yer alan siyasi partilere davet gönderdi.

Buna göre CHP’nin 18 Ağustos’ta, İstanbul’da gerçekleştireceği toplantıya AKP, MHP, HDP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye İşçi Partisi davet edilirken, Adalet Bakanlığı’na da toplantıya katılmaları için davet gönderildiği belirtildi.

Siyasi partilere gönderilen davet yazısının ekinde yer alan bilgilendirme notunda da CHP’nin yargı paketine yönelik tutumu yer aldı.

Bilgilendirme notunda, “Adalet Bakanlığı tarafından Mayıs 2019’da yayımlanan Yargı Reformu Stratejisi Belgesi, adil yargılanma hakkının güvence altına alınabilmesi için yasal düzenlemenin acil bir gereklilik olduğunu ortaya koyduğu halde TBMM, herhangi bir düzenleme yapmadan tatile girdi. Yasa önerme yetkisi milletvekillerine ait olduğuna göre, siyasal parti ayrımı yapılmaksızın TBMM’de temsil edilen partilere mensup vekillerin ortak çalışmasıyla hazırlanacak bir yasa önerisi, adil yargı hedefine uygun düşecektir” görüşü yer aldı.

Bilgilendirme notunda; adil yargı veya adil yargılanma hakkı yasa önerisi hazırlığı için öncelikle, Türkiye’nin içinde yer aldığı insan hakları sözleşmelerinin ve Avrupa hukukunda geçerli standartların saptanması gerektiği ifade edildi.

Notta ayrıca söz konusu ilkeler ışığında mevzuatta ayıklamalar ile yürürlükteki maddelerde değişiklikler yapılması, yeni hükümler konulması gerektiğine de dikkat çekildi.

Son Güncelleme: 15.08.2019 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.