Isparta’da 30 Kasım 2007’de düşen İstanbul-Isparta seferi yapan Atlasjet uçağı ile ilgili TBMM’de araştırma önergesi verildi. Kazada "stratejik bir nükleer enerji projesi üzerinde çalışan 6 bilim insanının öldüğü" hatırlatılan önergede, olayın Meclis tarafından bütün yönleriyle araştırılması istendi.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve çok sayıda CHP'li milletvekili imzası ile verilen araştıma önergesinde, kaza ile ilgili davanın 30 Kasım 2019 ‘da zaman aşımına uğradığı hatırlartıldı. Önergede, “Sabotaj iddialarının odağında yer alan konu ise kazada hayatını kaybeden bilim insanlarının ‘Nükleer enerjinin gelecekteki yakıtı' olarak tabir edilen toryum elementinden yakıt üretme teknolojisi üzerine kayda değer çalışmalara imza atmış olmalarıdır. Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan’ın başı çektiği bu büyük proje; zengin toryum rezervlerine sahip Türkiye’yi yakın gelecekte enerji devi bir ülke konumuna getirebileceği gibi, ayı zamanda dünyanın da enerji haritasını değiştirebilecek kadar önemli bir projeydi” ifadeleri yer aldı.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın ilk imzacısı olduğu önergede, dava sürecinde ortaya çıkan, "kaza öncesinde uçağın rota ve yükseklik bilgilerini gösteren GPS sisteminin uydular üzerinden bozulması ve uçağa hatalı irtifa bilgilerinin aktarıldığı" iddiaları ile "uçakta CVR (kokpit ses kayıt cihazı), FDR (uçuş verileri kayıt cihazı), EGWPS (geliştirilmiş yere yakınlık uyarı cihazı) cihazlarının, iniş takımlarının ve flapların da çalışmaz durumda olduğunun tespit edildiği" hatırlatıldı.
Atlasjet’in World Focus’tan (Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş) kiraladığı İstanbul-lsparta seferini yapan yolcu uçağı, 30 Kasım 2007 tarihinde, Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada, 1830 rakımlı Keçiborlu Türbetepe’de düşmüş, kazada 7’si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti.
Kazada, “Toryumdan Nükleer Enerji Projesi” üzerinde çalışan, 6 akademisyenin olması, kazaya yönelik şüphe ve sabotaj iddialarını ortaya çıkartmış, kaza sonrasında sorumluların cezalandırılması için yapılan yargılama ise 30 Kasım 2019 itibarıyla zaman aşımına uğrayarak sonuçsuz kalmıştı.