CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Avrupalı Türkleri mağdur eden 185 gün şartının kaldırılması için yasa teklifi verdi.
Türkiye'ye aracıyla giriş yapmak isteyen vatandaşlarda son 1 yılın en az 185 günü yurt dışında yaşamış olma şartı aranması anlamına gelen 185 gün şartı, Avrupalı Türkleri mağdur ediyor. Bu konuda başlatılan kampanya üzerine harekete geçen CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, yasa teklifi vererek Avrupalı Türkleri bu çileden kurtarma yönünde önemli bir adım atmış oldu.
'TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN BİR UMUT!'
Kanun Teklifinin gerekçesinde, “Turizm sezonunda yurt dışından geçici olarak getirilecek araçlarda 185 gün şartının aranmaması, terör saldırıları ve yanlış dış politika uygulamaları gibi nedenlerle çok zor günler geçiren turizm sektörünün de bir nebze nefes alması hedeflenmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Son Güncelleme: 25.06.2016 13:09