Ayhan Barut, Rantsal değil kentsel dönüşüm için harekete geçilmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, acı deprem gerçeğine Meclis'te dikkat çekerek AKP iktidarının rant anlayışıyla kentsel yenileme ve dönüşüm projelerine engel olduğunu söyledi. Barınma hakkının kutsallığına değinen Barut, "Rant anlayışını kınıyor, planlama, imar, kentleşme, yapı ve afet alanlarında bilimsel, sosyal ve bütünlükçü bir yaklaşımı gerektiren kentsel yenilemeler istiyoruz" dedi.

13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:57
Ayhan Barut, Rantsal değil kentsel dönüşüm için harekete geçilmesini istedi.


Meclis'te rant tepkisi
"Kentsel dönüşüme rant engeli"
"Rezerv alan uygulaması kabul edilemez"
"Rant anlayışını kınıyor, kentsel yenileme istiyoruz"
"HİÇ SOMUT ADIM YOK"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak halkın ve ülkenin sorunlarına işaret eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Ülkemizde yaşanabilir çevre oluşturabilmek için sağlıklı yapı üretiminin zorunluluğu ortadadır. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinden hareketle, iktidarın anayasal görevlerinden birisi de sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir kentler kurabilmektir. AKP iktidarı, ülkemizde çarpık yapılaşmaya, plansız kentleşmeye karşı hiçbir somut adım atmazken son depremler sonrasında da afet ve risk maskesiyle rezerv alan gibi kabul edilemez uygulamalara girişmiştir" diye konuştu.
"RANT ANLAYIŞINI KINIYORUZ"
"Daha yaşanabilir bir Türkiye ve insanca yaşam" taleplerine AKP iktidarının kulak vermediğini, sorunları daha da büyüttüğünü dile getiren Ayhan Barut, "AKP iktidarı ülke topraklarını hiçbir kurala ve koşula bağlı olmaksızın ranta açmanın derdine düşmüştür. Öyle ki iktidar bugüne dek kentsel dönüşüm uygulamalarında rantın yüksek olduğu yerler ya da kamuya ait alanlarda öncelik veriyor. Rant anlayışını kınıyor, planlama, imar, kentleşme, yapı ve afet alanlarında bilimsel, sosyal ve bütünlükçü bir yaklaşımı gerektiren kentsel yenilemeler istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.