Ayhan Barut: "Çiftçiyi ve Tüketiciyi Bitirdiler"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, mesken aboneliklerinde yüzde 38, tarımsal üretimde yüzde 30 oranındaki elektrik zamlarına, mazot fiyatlarındaki fahiş artışa ve iktidarın vergi paketiyle çiftçiye asgari gelir vergisi dayatmasına sert tepki gösterdi. Zamların geri çekilmesini ve vergi artışlarına yönelik düzenlemenin iptalini isteyen Barut, "Bu zamlar ve vergilerle hem çiftçiyi hem tüketiciyi bitirdiler. Yanlışa dur deyin, zamları ve vergileri geri çekin" dedi.

01 Temmuz 2024 Pazartesi 11:12
Ayhan Barut: "Çiftçiyi ve Tüketiciyi Bitirdiler"


KARA DÜZENE İSYAN EDİYORUZ
Türkiye'de yüksek enflasyon, fahiş zamlar ve vergi artışlarının toplumun tüm kesimlerini çok mağdur ettiğini ifade eden Ayhan Barut, "AKP eliyle Türkiye'de ekonomik ve sosyal anlamda büyük yangın çıkarıldı. Halkımız bu kara düzende cayır cayır yanıyor. Dolar kuru neredeyse 33 liraya ulaştı, Euro 36 liraya yaklaştı. Yurttaşlarımızın bankalara olan borçları 3 trilyon lirayı aştı. İcralık dosya sayısı 24 milyona dayandı. Bu krizin sebebi AKP iktidarı ama sonucuna ülkemiz ve halkımız katlanmak zorunda bırakılıyor. Bu kara düzene isyan ediyor, yanlışa artık dur diyoruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.
"ŞAPKADAN BU KEZ ZAM VE VERGİ ÇIKTI"
Tarımsal üretimde sorunların çözülmediği gibi katlanarak büyüdüğünü, zamların ve vergi yükünün artışıyla çiftçilerin üretim dışına çıkarıldığını aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ülkemizde son dönemde elektrikten mazota, gübreden tohuma, zirai ilaçtan sulamaya kadar tarımsal üretim maliyetlerinde fahiş bir artış var. Tüm girdiler en az 3-5 kat artarken çiftçi alınteriyle ürettiğinden kazanamıyor. Halkımız da market ve pazarlarda ateş pahasına dönen ürünleri alamıyor. Bu sorunlar çözüm beklerken, halkın alım gücü bitmişken AKP iktidarı üstümüzdeki zam ve vergi yükünü daha da arttırıyor. Sadece 2 sene önce 7 lira olan mazotun fiyatı son zamlarla 45 liraya dayandı, üstüne mesken aboneliklerinde yüzde 38, tarımda yüzde 30 elektrik zammı halkımızı çarptı. Bu yükün altında inim inim inleyen çiftçinin ve yurttaşın halini gören yok. Bunlar yetmezmiş gibi şapkadan tavşan çıkarmakla ünlü AKP iktidarı, yeni vergi paketi düzenlemesiyle çiftçiye asgari gelir vergisi dayatmasında bulunuyor. Düzenlemeye göre vergiye tabi kazanç satış hasılatının yüzde 10'undan aşağı olmayacak. Çiftçi zarar mı ediyor, ürünü para ediyor mu, maliyetini kurtarabildi mi? Bunları dikkate alan yok. Çöktüler üstümüze, attılar ellerini ceplerimize! Yeter artık. Yanlış son bulsun, zamlar ve vergi artışları iptal edilsin, geri çekilsin."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.