AKP’nin Vergi Politikaları İle Sarayın İsraf Düzeni Vatandaşı Ekmeğe Muhtaç Hale Getirdi!

Kanko konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "AKP'nin kendi sermayesini vergi cenneti ülkelere kaçırarak, ülkede uyguladığı yeni vergi politikalarıyla Türkiye'yi adeta bir vergi cehennemine çevirmesi ülkeye ve millete ihanettir.

13 Ağustos 2024 Salı 14:59
AKP’nin Vergi Politikaları İle Sarayın İsraf Düzeni Vatandaşı Ekmeğe Muhtaç Hale Getirdi!

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, AKP hükümetlerinin vergi politikalarını ve israf düzenini sert bir şekilde eleştirdi.

Fiiliyatta yaşanan bu durum, yalnızca ülkemizin ekonomik dengelerini altüst etmekle kalmadı, aynı zamanda yurttaşlarımızın omuzlarına ağır bir yük bindirdi. Vergi yükünün adaletsiz dağılımı, ekonomik eşitsizliği daha da derinleştirdi ve yoksulluğu artırdı. Zenginden daha az dar gelirliden daha çok vergi alan AKP, yandaşlarını ve sermaye sahiplerini korurken, halkı yüksek vergiler ve artan yaşam maliyetleriyle baş başa bırakmaktadır. Bu ikiyüzlü politika, halkımızın refahını hiçe saymak anlamına gelmektedir.

İktidar, kendi zenginlerinin ve yandaş müteahhitlerinin milyarlarca lira tutarındaki vergilerini affederken, yanlış ekonomi politikalarının bedelini vatandaşa yüklüyor. Yeni vergiler icat ederek, mevcut vergileri artırarak ve faiz oranlarını yükselterek 85 milyon yurttaşa bu yanlış politikaların bedelini ödetiyor. En temel ihtiyaçlara bile getirilen vergi zamları, halkın omuzlarındaki yükü her geçen gün daha da artırıyor" dedi.

Artan vergilerle birlikte ekonomik sıkıntıların da derinleştiğini belirten Kanko, "Enflasyonun yükselmesi, temel tüketim maddelerinin fiyatlarının artması ve alım gücünün düşmesi, vatandaşın yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürdü. AKP hükümeti, yanlış ekonomi politikaları ve kötü yönetimiyle emekliyi, asgari ücretliyi ve dar gelirli vatandaşlarımızı mağdur ediyor," dedi.

Devletin Tek Gelir Kalemi Vatandaşın Sırtına Yüklediği Vergiler!

" Bütçe gelirlerinin 3 trilyon 213,4 milyar liralık kısmını geçen yıla göre yüzde 100,5 oranında artan vergi gelirleri oluşturuyor. Her şeye vergi getiren AKP hükümeti ve Maliye Bakanlığı, neredeyse vatandaştan aldığı havanın bile vergisini alacak gibi görünüyor," diyen Kanko, sürekli yeni vergi kalemleri oluşturarak bütçe açığını kapatmanın sürdürülebilir bir ekonomik model olmadığını vurguladı. "Bu yaklaşım, halkı daha da fakirleştiriyor. Bu gidişle, vatandaşın nefes alabilmesi bile lüks hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Ülkenin ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu, vatandaşların yüksek enflasyon ve işsizlikle mücadele ettiğini, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek Kanko, Cumhurbaşkanlığı sarayları ve lüks harcamalar üzerinden AKP'yi eleştirdi. "Milletten toplanan vergilerle yapılan bu harcamalar kabul edilemez.

Halkımızın refahı, her şeyden önce gelmelidir. Saraylarla değil, vatandaşlarımızın refahıyla övünmeliyiz. Bu nedenle hükümeti, halkımızın önceliklerine göre hareket etmeye, lüks, şatafat ve israf politikalarını bir kenara bırakarak, ülkemizin kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmaya davet ediyorum. İktidar, halka daha fazla yük bindirmek yerine, ekonomiyi canlandıracak, üretimi ve istihdamı artıracak politikalar geliştirmelidir. Aksi takdirde, halkın sabrı tükenmekte ve bu durum, sosyal ve ekonomik dengeleri daha da bozacak bir kriz ortamına ülkeyi sürüklemektedir," ifadelerini kullandı.

Kanko, tasarruf tedbirlerinin asgari ücretli, emekli ve dar gelirlilerden değil, 12 sarayı, 13 uçağı, binlerce koruması ve yüzlerce aracı bulunan Cumhurbaşkanından başlanarak uygulanması gerektiğini de vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.