Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanına soru önergesi veren Adıgüzel, ören yerlerinin giriş ücretleri ile içeride satılan yiyecek içecek fiyatları ile ilgili vatandaşlardan sıklıkla şikâyetler aldıklarını ifade ederek Pamukkale’den bir örnek verdi ve 50TL’lik giriş ücretini geniş bir ailenin nasıl karşılayacağını sordu. Küçük suyun 6 TL olduğu Ören yerlerinde vatandaşa soygun gibi fiyatlar çıkarıldığını belirten Ordu Milletvekili, önergesinde şu sorulara yer verdi.
· Tüm yurttaşlarımızın ziyaretine her anlamda açık olması gereken ören yerlerindeki bu tablonun nedeni nedir?
· Ören yerlerimizdeki hizmet alımı ihale yoluyla mı verilmiştir? Şayet bu şekilde yapıldı ise ihale şartnamesinde satılacak yiyecek ve içeceklere üst sınır konulmuş mudur? Konulmadı ise niçin konulmamıştır?
· Ören yerlerimizdeki hizmet alımı kaç yıllığına, hangi firmaya, hangi fiyattan verilmiştir?
· Kültür ve Turizm Bakanı olarak, bir ören yerinde yaz sıcağında bir annenin susayan çocuğu ile büfeye gidip fiyatını görünce su almaktan vazgeçip çocuğun susuz, annenin çaresiz bir şekilde oradan ağlamaklı ayrıldığını gördüğünüzde hissiyatınız ne olurdu?
· Türkiye Cumhuriyeti’nin gelir durumu ne olursa olsun tüm vatandaşlarının paydaş olduğu kültürel mirasımızdan faydalanma hakları yok mudur? Kültürel mirasımızdan faydalanabilmek için belli bir gelir düzeyi gerekmesi size göre yanlış değil midir? Bakanlığınızın, 4 kişilik bir ailenin bir ören yerine ulaşımı, gişe ücretleri ve içerideki temel yiyecek içecek harcamalarının ortalama ne kadar olduğuna dair bir çalışması var mıdır? Örneğin asgari ücretle geçinen bir ailenin böyle bir harcamayı yapma şansı olduğunu düşünüyor musunuz?