"Valiliğin gizlemeye çalıştığı olay Meclis gündeminde"

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, Ankara girişinde bir sürücünün öldürülerek durdurulması olayıyla ilgili Ankara Valiliği'nin gerçeği açıklamamasını Meclis gündemine taşıdı.

29 Mayıs 2020 Cuma 12:11
"Valiliğin gizlemeye çalıştığı olay Meclis gündeminde"

 Valiliğin açıklamasında şahsın "Yol üzerinde bulunan giriş takına çarparak durmuştur" dendiğini, ancak basında yer alan habere göre otopside M.A.R isimli sürücünün kafasının arkasında mermi giriş deliği bulunduğunu belirten Taşcıer, olayın neden gizlenmek istendiğini ve kimlerin korunmaya çalışıldığını sordu.

Ankara Valiliği’nden 25 Mayıs 2020 tarihinde yapılan açıklamaya göre, M.A.R isimli şahsın kullandığı araç Anadolu Otoyolu Akıncı Gişeleri Yol Kontrol Noktası’nda dur ihtarına uymamış, dubalara çarparak Ankara istikametine doğru kaçmıştır. Takibe başlanan araç Ankara girişinde Susuz Yol Kontrol Noktası’nda da durmamış ve Valilik açıklamasına göre “Yol üzerinde bulunan giriş takına çarparak durmuştur. Sürücü M.A.R. isimli şahıs olay yerinde hayatını kaybetmiş, araçta yolcu olarak bulunan R.S. ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır.” Ancak adli tıp otopsisinde sürücünün başının arkasında kurşun giriş deliği saptanmış, dolayısıyla da şahsın vurulduğu için aracın durduğu anlaşılmıştır.

Bu çerçeveden hareketle,

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada M.A.R isimli şahsın başından vurularak durdurulduğu neden belirtilmemiştir?

Ankara Valiliği’nde olayın ‘kaza’ olduğu intibasını uyandırmayı amaçlayan açıklamayı hazırlayan kişi kimdir?

M.A.R isimli şahsın vurularak öldürülmesinin üzeri mi kapatılmak istenmiştir? Korunmak istenen birileri mi vardır?

Dur ihtarına uymayan araçlara yönelik emniyet güçlerince uygulanması gereken prosedür nedir? M.A.R isimli şahsın aracı durdurması için neler yapılmıştır? 

Son Güncelleme: 29.05.2020 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.