Son yılların en büyük dolandırıcılık yöntemi olan iletişim yoluyla dolandırıcılık binlerce kişiyi mağdur etti. Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, her yaştan her meslek grubundan binlerce vatandaşı milyonlarca lira dolandırdı.
Cezai yaptırımların yetersiz kaldığı iletişim yoluyla dolandırıcılıkta mağdurlar haklarını alamazken caydırıcılığı olmayan kanun nedeniyle de suçun önüne geçilemiyor
Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Telefonla dolandırıcılık son yıllarda vatandaşları büyük mağduriyete uğratıyor. Bu konuda gerekli önlemleri Meclis’te almazsak mağduriyetler giderek artacak” ifadelerini kullandı.
Farklı yöntemlerle vatandaşların telefonla dolandırıldığını kaydeden Karasu, “Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar bu yöntemle dolandırılıyor. Her akşam haberlerde başka bir mağduriyet ekranlara geliyor. Milyonlarca vatandaşın kişisel bilgileri dolandırıcıların eline nasıl geçiyor? Hem uygulamada hem de kanunda boşluk olduğu açık. Kendilerini polis, savcı, asker veya bankacı olarak tanıtan bir nedenden dolayı mutlaka para yatırılmasını, altın verilmesini veya bankada bulunan paranın çekilerek kendilerine teslim edilmesini isteyen, baskı ve korku içeren, maddi ve manevi yönlerden zarara uğratan bu dolandırıcılığı bir an önce bitirmek zorundayız” dedi.
Araştırma önergesiyle binlerce mağdurun da sesinin Meclis’te duyulacağını kaydeden Karasu, “Tüm yetkilileri bir araya gelip gerek kanuni düzenlemede gerekse de uygulamadaki boşlukları masaya yatırıp gerekli önlemleri almaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.