CHP’li Emir: Eğitimcinin geleceği, işletmecinin iki dudağının arasında

Pandemi sürecinde kaderine terk edilen sözleşmeli öğretmenlerin sıkıntılarını Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a bu süreçte sözleşmesi yenilenmeyen kaç öğretmenin işsiz kaldığını, kaç öğretmenin de aylık 1170 TL ile yaşamaya mahkum edildiğini sordu. Emir, "Eğitim emekçisi öğretmenlerimizin geleceği, okul işletmecilerin iki dudağının arasındadır" dedi.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 10:30
CHP’li Emir: Eğitimcinin geleceği, işletmecinin iki dudağının arasında

KURUMLARIN İNSAFINA BIRAKILDI

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, özel okullarda çalışan öğretmenlerin de pandemi süreci dolayısıyla ekonomik olarak zorluklar yaşadıklarını belirterek, bu sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün, sözleşmeli öğretmenlerin durumlarını, kurumların insafına bıraktığını kaydeden Emir, şunları söyledi:

"Bu düzenlemeler, olumsuz tabloyu daha da ağırlaştırmıştır. Eğitim emekçisi öğretmenlerimizin geleceği, okul işletmecilerin iki dudağının arasındadır. Bu süreçte pek çok sözleşmeli öğretmen sözleşmesi yenilenmediği için işinden olurken, yine binlerce sözleşmeli öğretmen ücretsiz izne çıkarılmaya zorlanmış, binlercesi de ücretli izin adı altında aylık 1170 TL ile yaşamlarını sürdürmek zorunda kalmıştır.

TEDBİR ALMAK DEVLETİN GÖREVİ

Her ne kadar özel kurumlarda çalışıyor olsalar da eğitim emekçilerinin yaşamlarına ve geleceklerine ilişkin tedbir alma yükümlülüğü Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğundadır. Çocuklarımızı gelecek nesillere hazırlayan eğitim emekçilerimizin, özel okul işletenlerin vicdanına bırakılmaması gerekirken, söz konusu tedbirlerin alınması da sosyal devletin öncelikli görevleri arasındadır. " Emir, Bakan Selçuk'a da şu soruları yöneltti:

EŞİTSİZLİK NE ZAMAN GİDERİLECEK

"Türkiye'de pandemi sürecinin başladığı 10/03/2020 tarihinden bu yana özel öğretim kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan kaç öğretmenin işine son verilmiştir? Aynı süre içerisinde özel eğitim kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan kaç öğretmen ücretsiz izne çıkmaya zorlanmış, kaç öğretmen kısa çalışma ödeneğine geçirilmiştir? Bakanlığınız, işten çıkarılan, zorunlu ücretsiz izne gönderilen ya da ücretli izin adı altında aylık 1170 TL ile yaşamlarını devam ettirmek zorunda bırakılan öğretmenlerin ekonomik durumlarıyla ilgili ne gibi tedbirler almıştır? Kamu Denetçiliği Kurumu'nun 20/04/2020 tarihinde aldığı tavsiye kararında ücretli öğretmenlerin de kadrolu öğretmenlerle eşit ücret alması ve ücretli öğretmenlere de yüzde 25 artırımlı ödeme yapılması gerektiğini belirtmesine karşın, bugüne kadar neden bu eşitsizliğin giderilmesi adına bir çalışma yapılmamıştır? Bakanlığınız, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun söz konusu kararını uygulamak için bir çalışma başlatacak mıdır?"

Son Güncelleme: 06.07.2020 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.