Eğitime mecburi ara verildi, ücretli öğretmenler giderlerini nasıl karşılayacak, kiralarını, faturalarını, kredilerini nasıl ödeyecek? Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı biran önce bir düzenleme yapmalı ve ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri giderilmelidir” dedi.
“80 BİN 583 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAĞDUR!”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunan Kaplan, “ Ücretli öğretmenler okulların ara verilmesi nedeniyle maaş alamamaktadır. 80 bin 583 ücretli öğretmen çok ciddi mağduriyet yaşıyor. Usta öğreticiler de aynı dertten mustarip. Maaşlarını alamayan, evlerden çıkamayan bu kişiler nasıl hayatlarına devam edecek? Başka gelirleri olmayan, öğrencilerimize emek veren bu öğretmenlere devlet desteği şart. Ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen, usta öğreticiler ayırmaksızın, bu zorunlu verilen eğitim arasından herkese maaşları ödenmelidir” dedi.
“BU MAĞDURİYET BİRAN ÖNCE GİDERİLMELİDİR”
Kaplan, açıklamasının devamında kadrolu öğretmenlerin sahip olduğu özlük haklarının neredeyse hiçbirine sahip olmayan, sigortası dahi tam yatmayan, asgari ücretin altında çalışan birçok ücretli öğretmen olduğunu vurgulayarak, Bakan Selçuk’u göreve davet etti. Milletvekili Kaplan, “Koronavirüse bağlı olan krizin faturasını asgari ücretin altında çalıştırılan ücretli öğretmenlere kesilmemeli. Okullar açılıncaya kadar kadrolu öğretmenlere ödendiği gibi ücretli öğretmenlere de ücretlerinin ödenmesini gerekmektedir. Maaşları yatmazsa bu öğretmenler çok ciddi zorluk yaşayacak. Bu mağduriyet giderilmeli ve ücretli öğretmenler kaderlerine terk edilmemelidir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan somut ve gerçekçi bir adım bekliyoruz” diye ifade etti.