Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Rumeysa Gelgi, ikinci defa Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Daha önce 2014 yılında 2 metre 13 santimetrelik boyu ile Dünya’nın en uzun boylu 18 yaş altı genç kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Gelgi, 2 metre 15 santimetrelik boyu ile bu kez Dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki yerini aldı.
Guinness yetkilileri tarafından Mayıs ayında yapılan ölçümle birlikte 2 metre 15 santimetre boya ulaştığı tespit edilen Rümeysa Gelgi, bu defa Dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 1997 yılında doğan Rumeysa Gelgi “Weaver sendromu” hastası. Bu hastalık sebebi ile sürekli boyu uzayan Gelgi akülü tekerlekli sandalye ve yürüteç yardımı ile yürüyebiliyor.
"DÜNYA’NIN EN UZUN BOYLU KADINI UNVANINI ALMAK BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURUR"
Dünyanın en uzun boylu kadını unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na 2. kez girmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Gelgi şunları söyledi:
“Dünyanın en uzun boylu kadını unvanını almak benim için çok büyük bir gurur. Biliyorsunuzdur 2014 yılında elde ettiğim Dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı unvanına sahiptim zaten, bu unvan bana Guınness World Records tarafından verilmişti. Bu yıl ben Dünyanın yaşayan en uzun boylu kadını unvanına sahip olmak için bir başvuru yaptım Guınness World Records’a ve sonrasında bir ölçüm sürecimiz oldu, sonrasında rekorum onaylandı. Geçtiğimiz hafta resmi sertifika takdimi gerçekleşti ve tüm Dünya’ya duyuruldu bu durum. Ben aslında yaklaşık 3 ay gibi bir süredir bu unvanın sahibi olduğumu biliyorum fakat Guınness World Records’ın isteği üzerine bunu bir süre en yakınlarım haricinde gizlemek durumunda kaldım çünkü haliyle ilk önce onlar duyurmak istediler ve ben de size böyle bir sürpriz yapmış oldum. Şu an yaşayan en uzun boylu kadın da en uzun boylu erkek de Türkiye’de. Türkiye bu iki unvana da sahip. Güzel bir tesadüf oldu diyelim.
"FARKLI OLMAK SİZİ HİÇ UMMADIĞINIZ BAŞARILARA GÖTÜREBİLİYOR”
Şu an bu röportajı görünür farklılıkları bulunan insanlar izliyorsa onlara şunu söylemek isterim. Farklı olmak sandığınız kadar kötü bir şey değil, sizi hiç ummadığımız başarılara götürebiliyor ve ben şahsi olarak farklılıkların ve dezavantaj gibi görünen şeylerin, insanın kendi isteği ve çabasıyla avantaja çevrilebileceğini düşünüyorum. Benim yaptığım şey de tam olarak buydu. Çok nadir olan sendromumu ve bunun bana getirdiği uzun boyu hızlı büyümeyi kendim için bir avantaja çevirerek 2 kez Dünya rekortmenliği unvanına sahip oldum.”