''Sporda Neler Oluyormuş Neler?''

CHP’nin Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısı ile bütçe görüşmelerini değerlendirdi. Basın toplantısında söz alan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Eylül ayında yüz yüze eğitim başlatıldığında bunun bir cinayet olduğunu ifade ettiklerini belirtti.

16 Aralık 2020 Çarşamba 14:00
''Sporda Neler Oluyormuş Neler?''

Milli eğitimde ciddi bir personel ve öğretmen açığı olduğunu vurgulayan Adıgüzel, hem öğretmen hem de diğer personele acil atama yapılması gerektiğini belirtti. Hem pandemi koşullarında hem de modern ülkelerde normal koşullarda tüm okullarda bir sağlık personeli olması gerektiğini ekledi. Konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili çok çarpıcı bilgiler veren Adıgüzel şunları ifade etti:

“Spor kulüpleri yasası bu ülke için elzemdir. Çünkü şu anda kulüp başkanları keyfe keder uygulamalarla sporda düzensizliğe neden olmaktadır. İdari ve mali yükümlülükler getirilerek kulüpler yasası zorunluluktur. Ancak bizler siyaset üstü sürdürülebilir bir spor yasası beklerken, bakanlığın hazırlayarak klüplere gönderdiği taslağı gördüğümüzde dehşete kapıldık. Sezonun ortasında rakip kulübün bir branşını satın alınmanıza olanak sağlayan madde var. Başka bir maddede, federasyon varken, 15 kulüp bir araya gelerek ayrı bir üst federasyon oluşturabiliyor. Bu maddeler resmen şikeye, teşvike yasal zemin oluşturmaktır. Bunun gibi pek çok sakıncalı uygulama var. Spor bakanına tüm yetkiler veriyor. Bakan asıyor kesiyor. Tahkim kurumunu atıyor. Federasyon genel sekreterlerini, il başkanlarını, başkanını görevden alabiliyor.

Ayrıca yasadışı konusu var. Bu bakan tam 8 yıldır bu işlerin başında. 6 yıl Spor Toto teşkilat müdürlüğü, 2 yıl da bakanlık… Fakat giderek artan bir yasadışı konusu var. Yasal in 5-6 katı kayıt dışı oynanıyor. Bu paraların spor kulüplerine ve devlete çok büyük katkısı olacakken bu durumu çözemiyor. Bu işi neden çözmediklerini kendisine sordum. Dedim ki; iki şık var. Ya bu işten nemalanan yandaşlarınız var. Ya da bu işi beceremiyorsunuz. Geçmişte altın şirketlerinin nasıl FETÖ’ye kaynak olduğuna dair bilgiler varsa, bu işlerini yürütenlerin de FETÖ’ye ve bazı terör örgütlerine kaynak olduğuna dair bilgiler var. Sordum; Spor Toto’dan 15 Temmuz sürecinde FETÖ ihracı oldu mu? Tek bir cevap alamadım.

Dopingli sporcular meselesi… Yine Bakana sordum; uluslararası müsabakalarda doping yaptığı tespit edildiği halde ödülü geri alınmayan sporcular var mı? Ayrıca bu sporcuların dahil olduğu federasyonlar hakkında soruşturma işlemi yapıldı mı? Yine cevap yok… Burada da yandaşlık ilişkileri olduğunu biliyoruz.

Sayıştay raporunda, Spor Toto gelirlerinin 6 milyar’ının reklam gideri olarak çeşitli kurumlara dağıtıldığı ifade ediliyor. İçinde kimi belediyeler var. Tabi ki CHP’li belediyeler değil. Ayrıca eğitim kurumlarına reklam verilmiş. Bu şunu gösteriyor. Anayasa’nın amir hükmünce korumak zorunda olduğunuz çocukların okullarına reklamı veriyorsunuz. Yani Spor Toto’nun Anayasa suçu işlediği Sayıştay raporu ile nettir. Yani bakan, yasadışı leri engelleyip yasal çerçeveye almak yerine yasadışı reklam vermektedir. Tüm bunlar takibimizde olmaya devam edecektir.

Bu spor kulüpleri yasa taslağının tüm siyasi partileri çağırarak şeffaf bir biçimde ele alınması gereklidir. Spor bizim tek mutluluk bulduğumuz alandır. Adil yarışma ruhunu yok ettirmeyeceğiz.”

Son Güncelleme: 16.12.2020 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.