Gürsel Tekin'den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Sert Eleştiriler

CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yazılı bir açıklaması yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın icraatlarını sert bir dille eleştirdi. Tekin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından boşaltılan askeri alanların imara açılmasını ve bakanlığın projeleriyle İstanbul'un talanına ortak olduğunu vurguladı.

04 Temmuz 2024 Perşembe 16:03
Gürsel Tekin'den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Sert Eleştiriler

Tekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve Beşiktaş'taki Orhaniye Kışlası sınırları içinde yer alan, 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı'nın ve Yıldız Parkı'nın ortasındaki 19 bin metrekarelik arazi şu an hafriyat kamyonlarının istilası altında. Beton lobisi, imar çeteleri tüm hızıyla iş başında. Çevre ve Şehircilik Bakanları değişmiş ne yazar? Rantçı zihniyet hiç değişmemiş.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'yeşil alan olacak' dediği İstanbul'daki boşaltılan askeri araziler bugün parsel parsel yapılaşmaya açılıyor. İktidar partisinin belediyecilik anlayışı sayesinde adeta talan edilen güzel İstanbul'umuz, şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle talana devam ediyor.

Bu rantçı, yağmacı zihniyet derhal son bulmalıdır. Tarihi, kültürel ve doğal mirasımız böylesine pervasızca yok edilemez. Azınlık vakıflarının dahi sahip çıktığı değerler bugün büyük bir aymazlıkla tahrip edilmektedir. Musevi Mezarlığı ve Yıldız Parkı gibi İstanbul'un nadir yeşil alanları beton yığınlarına kurban edilmek istenmektedir.

Sayın Bakan, bu vahşi uygulamalara derhal son vermelidir. Halkın, çevrenin ve geleceğin değil rantiyenin Bakanı olmayı bir kenara bırakıp görevini layıkıyla yerine getirmelidir. Tarihi ve doğal değerlerimizi korumak size emanet edilmiştir. Bu emanetin üzerine titremezseniz gelecek nesiller affedemez.

Aksi halde İstanbul daha fazla katledilmeyecek, rantçı betonlaşmaya kesinlikle izin verilmeyecektir. Doğayı, yaşamı ve insanı ön planda tutan bir anlayış kazanana kadar mücadelemiz sürecektir." dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.