Dudu'nun bu konuda basın için hazırladığı bilgi notu ve çerçevesinde Aadalet bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:
"Değerli Basın Mensubu, Daha önce FETÖ soruşturması yapan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım’ın çocuklarının FETÖ okullarında okuduğuna ilişkin önerge vermiştim. Sayın Yıldırım bu soru önergesinden sonra çocuğunun FETÖ okulundan mezun olmadığını öne sürmüştür.
Oysa ki Mustafa Yıldırım, 17-25 Aralık olayından aylar sonra çocuklarından birini FETÖ okullarından alıp devlet okullarına yazdırmıştır. Diğer çocuğu ise FETÖ okulundan mezun olup Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Bu çocukların ismini yazmıyoruz. Bu duruma ilişkin ikinci bir soru önergesi verdim. Önergemi 16 Ocak’ta verdim. Nitekim Mustafa Yıldırım, HSYK 1. Dairesi’nin 19 Ocak 2017 tarihli 92 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile görev yeri değiştirilen 16 başsavcı arasında yer almıştır. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına alınmıştır. Bir nevi kızak göreve çekilmiştir.
İkinci önergemi ekte sunuyorum. Konu, devlet içindeki FETÖ yapısının ne kadar karmaşık ve ülke adaleti açısından soru işaretleri ile dolu olduğunu ortaya koymaktadır.
"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıda belirtilen sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.
15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından başlayan FETÖ soruşturmalarına ilişkin derin kaygılar yaşanmaktadır. Devlet kademelerine ustalıkla sinmiş FETÖ’cülerin kritik makamlarda görev yapmaya devam ettiği belirtilmektedir. En trajik boyutu da FETÖ soruşturmalarının bu tür şaibeli isimlere verilmiş olması ve masum vatandaşların şaibeli hukuk soruşturmalarına konu olmalarıdır.
Özellikle Mersin’deki soruşturmaları yürüten isimlere dönük şaibeler vardır. Hakkındaki iddiaları daha önce soru önergesine dönüştürdüğümüz Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım’ın çocuklarını FETÖ okullarında okuttuğuna ilişkin iddialar ortaya konmaktadır. Yıldırım, bu konudaki soru önergemizin gazete ve internet sitelerinde haber yapılmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada “Benim iki çocuğum vardır. Bunlardan biri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisidir. Diğer oğlum Mersin Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisidir. Haber, gerçeği yansıtmamaktadır” demiştir.
Adalet, toplumun nefes borusudur. Bu boru kesilirse önce iktidar, sonra tüm toplum boğulur. Bu çerçevede;
1)Başsavcı Mustafa Yıldırım, bu açıklamasında iki çocuğunun da şu an eğitim gördüğü okullara vurgu yaparak, savunma yapmıştır. Bu açıklamada, iki çocuğunun daha önce okuduğu okullara dönük geçmişleri örtülmüştür. Başsavcı Mustafa Yıldırım’ın iki çocuğunu da 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından çıkarılan OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılan Özel Yıldırımhan Koleji’nde okuttuğu iddiaları doğru mudur?
2)Başsavcı Mustafa Yıldırım’ın küçük oğlu hangi yıllarda bu kolejde eğitim görmüştür?
3)Başsavcı Mustafa Yıldırım, 17-25 Aralık operasyonlarından ne kadar sonra küçük oğlunu bu okuldan alıp, Mersin Sabancı Anadolu Lisesi’ne kayıt ettirmiştir?
4)Başsavcı Mustafa Yıldırım’ın büyük oğlu şu anda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumaktadır. Büyük oğlunun da ortaokul ve lise döneminde Yıldırımhan Koleji’ne gittiği ve derece aldığı doğru mudur? Büyük oğlu, lise diplomasını hangi okuldan almıştır?
5)İki çocuğunu da uzun süre Yıldırımhan Koleji’ne okuttuğu ve bu durumun oğullarının sınıf arkadaşlarınca doğrulandığı Başsavcı Mustafa Yıldırım, bu gerçeği neden gizlemektedir?
6)Başsavcı Mustafa Yıldırım Mersin’de FETÖ soruşturmasını yürütmeye devam edecek midir?
7)Başsavcı Mustafa Yıldırım hakkında kapsamlı bir araştırma yapmayı düşünüyor musunuz?"