CHP’li Sarı: Emekli İkramiyesi 17 Bin Lira Olmalı

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, emeklilerin, AKP iktidarından bayram ikramiyesi konusunda müjdeli bir haber beklediğini söyledi. CHP’li Sarı, “Bayram ikramiyesinin bugünkü koşullarda 17 bin lira olması gerçeği ortada” dedi.

14 Şubat 2025 Cuma 14:19
CHP’li Sarı: Emekli  İkramiyesi  17 Bin Lira Olmalı

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti. Sarı, en düşük emekli maaşının 14 bin lira olduğunu hatırlattığı konuşmasında, şunları söyledi:

AKP İKTİDARI EMEKLİ İKRAMİYESİNİ SULANDIRIYOR

“Emeklilerimiz AKP iktidarından bayram ikramiyesi için müjdeli haber beklerken AKP iktidarının temsilcileri kulislerde ne yazık ki bu işi sulandırmaya çalışıyor. Bugün en düşük emekli maaşı 14 bin lira ve emeklimiz geçinemiyor. Bayram ikramiyesinin bugünkü koşullarda 17 bin lira olması gerçeği ortada dururken ne yazık ki iktidar temsilcilere kör, sağır, dilsiz bir şekilde duyarsız bir tavır içerisinde.

VAADEDİLEN RAKAMLA 1 ÇEYREK ALTIN ALINAMIYOR

“Biliyorsunuz ki 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisinin önerisiyle emeklilerimize bayramda ikramiye veriliyordu. O günden bugüne bu ikramiyelerin geldiği durum ortadadır. O gün 1000 lirayla 3 çeyrek altın alınabilirken bugün vadedilen rakamlarla 1 çeyrek altın dahi alınamıyor. O gün çikolata üzerinden bakarsak şeker tadında bir bayram geçirmek isteyen emeklilerimiz 30 kilogram şeker, çikolata alabiliyorken bugün 10 kilogram bile alamıyor. Ne yazık ki ülkeyi getirdiğiniz durum ortada. Emeklilerimize yaptığınız zulmün sonu gelecek, sandıkta bunun cevabını alacaksınız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.