CHP’li Sarı: "Elektriğe Zam Demek İğneden İpliğe Zam Demek"

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, elektrik faturası çarpan çiftçilerin Meclis’te sesi oldu. CHP’li Sarı, “Size rağmen yıllardır üretmek için mücadele eden çiftçimiz elektrik faturasıyla bir kez daha çarpıldı” dedi.

05 Temmuz 2024 Cuma 12:16
CHP’li Sarı: "Elektriğe Zam Demek İğneden İpliğe Zam Demek"

ELEKTRİK ZAMMINI GERİ ÇEKİN 

CHP Balıkesir Milletvekili, çiftçilerin tarımsal sulamada yüzde 30 oranında yapılan elektrik zammının geri çekilmesi talebini TBMM Genel Kurulunda yaptı konuşma ile dile getirdi. AKP iktidarına seslenen CHP’li Sarı, “Elektrik zammını geri çekin” diye konuştu.

“ATEŞE BENZİN DÖKTÜLER”

Elektrik zammının enflasyona yüzde 1 oranında etkisinin olacağını ifade eden CHP’li Serkan Sarı şunları söyledi:

“Buradan AKP iktidarına sesleniyorum: Elektrik zammı herkesi çarpıyor. Çiftçimizin elektriğine yaptığınız yüzde 30 zammı geri çekin. Size rağmen yıllardır üretmek için mücadele eden çiftçimiz elektrik faturasıyla bir kez daha çarpıldı. Mazot son bir yılda yüzde 80 zamlandı, çiftçimizin kullandığı suya yüzde 100 zam yapıldı; ilaç, gübre ve diğer üretim maliyetlerini saymıyorum bile. Buğdayda, arpada, çayda, fındıkta ve daha birçok üründe üreticimizin beklediği taban fiyatlarını vermediniz. Bu durumda çiftçimiz nasıl kazanacak, nasıl üretecek?

“ELEKTRİK ZAMMI ENFLASYONDA YÜZDE 1 ARTIŞ DEMEK”

Elektriğe zam demek, ekmeğe de zam demek; elektriğe zam demek, süte, ete zam demek, iğneden ipliğe ne varsa zamlanacak demek. Yüzde 38 zam TÜFE'yi de yaklaşık yüzde 1 artıracak. Yangına bırakın körükle gitmeyi, ateşe benzin döküyorsunuz. Vatandaşlarımızı yoksullaştıran ve enflasyonu daha da yükseltecek olan elektrik zammı kararından derhâl vazgeçin.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.