Hekimlerden Sağlık Bakanına Mektup!

TTB adına, Başkan Sinan Adıyaman imzasıyla Bakan Koca'ya gönderilen mektupta, sağlık yönetiminde şeffaflık talep edildi, sağlık çalışanları ile ilgili covid-19 verilerinin açıklanması istendi.

24 Ağustos 2020 Pazartesi 18:58
Hekimlerden Sağlık Bakanına Mektup!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Yönetim Kurulu (GYK), Tabip Odası Seçimlerinin ardından yapılan ilk toplantının sonuç bildirgesini bir mektupla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gönderdi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman imzasıyla Bakan Koca'ya hitaben yazılan mektupta şöyle denildi:

"(Covid 19 pandemisi ile ilgili) Katılımcılar, salgının ağırlığının her geçen gün artmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın hekimleri ve sağlık çalışanlarını anlamaktan uzak bir politika sergilediklerini ifade ettiler.

"Tabip Odası yöneticileri, bulundukları illerde sağlık müdürlerinin, hastane yöneticilerinin şeffaf bir yönetim anlayışı sergilemediklerini, toplumun bu gerçekliğin farkında olduğunu ve bu nedenle Tabip Odalarından beklentinin her geçen gün arttığını belirttiler.

"GYK'de katılımcılar pandemi sürecinde ön safta mücadele ederken yaşamlarını yitiren hekim ve sağlık çalışanlarını unutmayacaklarını, yeni ölümlerin yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı'nı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdılar"

TOPLANTI SONUÇLARI DA BAKANA GÖNDERİLDİ

Tabip Odası seçimlerinin ardından göreve gelen Türk Tabipleri Birliği Genel Yönetim Kurulu'nun 22 ağustos'ta yaptığı ilk toplantısının sonuç bildirgesinde şu ifadeler yer alıyordu:

"- Sağlık Bakanlığı günlük olarak il, kurum ve meslek bilgilerinin de olduğu PCR testi POZİTİF ve NEGATİF olup hastaneye, yoğun bakıma yatırılan, ilaç tedavisiyle birlikte, evinde izolasyona ayırılanlar ile COVID-19 hastalığı nedeniyle yaşamını kaybeden bütün sağlık çalışanlarının verilerini açıklamalıdır. Bu tarihten öncekileri de yine günlük olarak topluca paylaşmalıdır.

- COVID-19 hastalığı, bütün sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir. Düzenleme geriye dönük olarak da geçerliolmalıdır.

- Sağlık çalışanlarının ücretlendirilmesinde döner sermaye ve performansa dayalı ücretlendirme kaldırılmalıdır. En düşüğü, ülkemizdeki güncel yoksulluk sınırının üzerinde olmak üzere, emekliliğe de yansıyan, mesleğimizin gereklerini sağlayarakyaşayabilecek düzeyde maaş alabilmelidir.

- Sağlık çalışanlarının okul öncesi her yaştan çocukları için haftanın 7 günü, 24 saat süreyle kesintisiz hizmet veren bakımevi, kreş ve anaokulu düzenlemesi kurum ve ilçe bazında yapılmalıdır.

- Sağlık çalışanlarının işe geliş ve gidişlerinde ulaşım parasız olmalı, ulaşım araçlarının pandemi koşullarında, kendisini ve toplumu riske atmayacak biçimde güvenli olması sağlanmalıdır.

- Sağlık çalışanlarına rutin olarak haftadabirPCR ile tarama testi uygulanmalıdır.PCR (+) olan sağlık çalışanlarının başta ailesi olmak üzere, temas ettikleri herkese rutin bir hizmet olarak test yapılmalıdır.

- Hastaneye yatış ve ilaç tedavisi endikasyonu olmayan PCR (+) teması olan sağlık çalışanları ücretli izinli sayılmalı, kendi talepleri kapsamında, evde ya da uygun bir kamu kurum ve kuruluşunda karantinaya alınmalıdır.

- Sağlık kurum ve kuruluşlarındaki Çalışan Sağlığı Birimlerinin eksiklerinin giderilmesi ve görev alanlarında aktif faaliyette bulunabilmelerinin önündeki engeller ivedilikle kaldırılmalıdır.

- Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanların tümüne parasız olarak grip aşısı uygulanmalıdır. Ayrıca altta yatan hastalıkları nedeniyle risk grubunda olan sağlık çalışanlarına pnömokok aşısı parasız olarak uygulanmalıdır."

Son Güncelleme: 24.08.2020 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.