"İran'dan Kalkan Uçaklar Halen Türkiye Havalimanlarına İniyor!"

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Sağlık Bakanına durduruldu denilmesine rağmen devam eden İran uçuşlarını sordu.

27 Şubat 2020 Perşembe 15:40
"İran'dan Kalkan Uçaklar Halen Türkiye Havalimanlarına İniyor!"

Coronavirüs tehdidi nedeniyle İran’dan giriş çıkışların durdurulduğunun açıklanmasından 3 gün geçmiş olmasına rağmen İran’dan halen uçakların Türkiye’deki havalimanlarına inmekte olduğunu iddia eden Adıgüzel, tek tek uçuş numaraları vererek önergesinde sıraladı. Bu uçuşların bazılarının iptal edildiğini ancak diğerlerinin devam ettiğini belirten CHPli Adıgüzel, önergesinde şu sorulara yer verdi.

Bakanlık olarak İran’dan gelen uçuşların iptal edildiğini açıklamanıza rağmen halen uçuşların devam etmesinin nedeni nedir?

Yukarıda listelediğimiz uçuşların hangileri İstanbul Havaalanına inmiştir ve bu uçuşların mahiyetleri nelerdir?

Bu uçuşlarla gelen yolcular hangi ülkelerin vatandaşlarıdır?

İran’dan halen uçuşlar varken niçin kamuoyuna uçuşların durdurulduğu ve İran’la sınırın kapatıldığı açıklanmaktadır?

Bu uçuşlar İran’da yaşanan panikle ülkeden kaçışlarla ilgili midir?

İran’dan gelen uçuşların her şeye rağmen devam etmekte oluşunun ekonomik ya da siyasi nedenleri var mıdır?

Bu uçuşlarla ülkemize gelen Türk vatandaşı ya da yabancı uyruklu kişilere termal kamera uygulaması dışında bir tedbir uygulanmakta mıdır? Bu kişiler karantinaya alınmış mıdır?

Son Güncelleme: 27.02.2020 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.