CHP’li Dinçer: “Ucuz İşgücü Uğruna AKP Çocukları Eğitimden Uzaklaştırıyor!”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 Ekim 2024 tarihinde yayımladığı örgün öğretim istatistikleri 1 milyondan fazla öğrencinin eğitim hayatını sonlandırdığını ortaya çıkardı. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Dinçer: “Yoksulluk, çocuklarımızı okul hayatlarından etti. Çocuklarımız ucuz iş gücünün kurbanı edildi. Ara elaman sorunu çeken Türkiye’de AKP iktidarı lise çağındaki çocuklarımızın eğitim hayatından kopmasını ve ucuz iş gücüne katılmasını istiyor.” ifadelerini kullandı.

03 Ekim 2024 Perşembe 15:42
CHP’li Dinçer: “Ucuz İşgücü Uğruna AKP Çocukları Eğitimden Uzaklaştırıyor!”

Artan Yoksulluk 1 Milyon Öğrenciyi Okulundan Etti

“MEB tarafından yayımlanan verilere göre 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ortaöğretimde toplam 6 milyon 789 bin 681 öğrenci olduğu, ancak bu sayının 2023-2024 yılında 5 milyon 796 bin 881’e gerilediği görüldü. Ayrıca resmi liselerde öğrenci sayısının 4 milyon 208 bin 263’ten 4 milyon 159 bin 331’e, açık öğretim liselerinde 2 milyon 9 bin 480’den 1 milyon 75 bin 550’ye ve özel liselerde 571 bin 938’den 562 bine düştüğü görüldü.”

Öğrenciler Nerede?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde ekonomik krizin etkisiyle yoksullaşan vatandaşın çocuklarını okula gönderemediğinin altını çizen Dinçer şunları söyledi: “ AKP’nin bilimsellik dışında uyguladığı ekonomi politikalarının sonuçlarını toplumun tüm kesimleri hissetmeye devam ediyor. Şimdi de ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitim hayatından kopartılmaya başlandı. Yoksulluk nedeniyle lise çağındaki çocuklarımız okul yerine ucuz iş gücünün kurbanı haline getirildi. Ara eleman sıkıntısının çekildiği ülkemizde, üniversite mezunlarının bu iş kollarında çalışmaması okları lise çağındaki çocuklara çevirdi. Yoksulluk çocuklarımızın eğitim hayatlarının sonlanmasına neden oldu.”

Dinçer’in MEB Bakanı Yusuf Tekin’e yönelttiği sorular şu şekilde:

Bakanlığınız tarafından yayımlanan verilerde görülen bir milyondan fazla öğrencinin eğitim hayatlarını neden sonlandırdıklarına dair bir çalışma yaptınız mı? Yaptıysanız bu çalışma sonucunda hangi çıktılara ulaştınız? Yapmadıysanız bu konuda herhangi bir araştırma/soruşturma yapmayı planlıyor musunuz?

Bakanlık olarak son bir yılda eğitim hayatına son veren/vermek zorunda kalan öğrencilerin yeniden okullarına dönmesi konusunda herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Geçtiğimiz yıl eğitim hayatına son verenler arasından kaç çocuğun istihdama katıldığına dair elinizde mevcut bir istatistik bulunmakta mıdır?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.