Ünlü Müzisyen Burhan Şeşen, TBMM'den Müzisyenler İçin İktidara Seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de kürsüyü bu hafta ünlü müzisyen Burhan Şeşen’e bıraktı. Pandemi döneminde yaşadıkları sorunları anlatan Şeşen, “Tiyatrocu sinemacı dostlarımız acil önlem paketlerinde yer aldılar ama bizler devlet babanın üvey evlatları gibi görüldük nedense” dedi.

02 Haziran 2021 Çarşamba 14:12
Ünlü Müzisyen Burhan Şeşen, TBMM'den Müzisyenler İçin İktidara Seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, grup konuşmasının bir kısmında ünlü müzisyen Şeşen’e söz verdi. Müzik Yorumcuları Meslek Birliği Başkanı olarak konuşan Şeşen, Anayasa’nın ‘Sanat’ ile ilgili maddesini anımsatarak müzisyenlere sahip çıkılmasını istedi.

“BİZLER DEVLET BABANIN ÜVEY EVLATLARI GİBİ GÖRÜLDÜK NEDENSE”

Şeşen şunları söyledi:

“Ben 35 yıldır müzisyenim.  Müzikle uğraşan insanların hep böyle bu dünyayı güzelleştirmek gibi bir sıkıntıları olduğunu düşündüm. Yaklaşık 16 aydır hepimiz çok büyük bir krizin altında eziliyoruz. Yüzbinlerce sektör çalışanı ve bakmak zorunda olduğumuz ailelerimizle resmen yaşam mücadelesi veriyoruz şu anda.

Hayatlarına kıyanlar, enstrümanlarını satanlar, yıllarca sahneye çıkabilmek bir enstrüman çalabilmek için gündüzünü gecesine katan icracılar, besteciler, söz yazarları, yorumcular ve sektör emekçileri hiç bilmediğimiz iş kollarında üç kuruş paraya iş arar olduk. Pandeminin ilk günlerinden beri Kültür Bakanı hariç devletin en üst makamı müzik sektöründen hiç, ama hiç söz etmedi. Tiyatrocu sinemacı dostlarımız acil önlem paketlerinde yer aldılar ama bizler devlet babanın üvey evlatları gibi görüldük nedense.

En başından beri devletten beklentimiz diğer iş kollarına sağlanan kademeli normalleşmenin bizim sektörümüze de uygulanmasıydı. Yoksa ‘Bize para verin, yardım edin’ diye sızlanmak, hep bir şeyler ister konumda olmak hiçbir müzisyenin tercih edeceği bir şey değil.

Performans salonları, gece kulüpleri ve türkü barlar sosyal mesafe şartları ve hijyen koşulları da göz önüne alınarak, bir an evvel açılmalıdır diye düşünüyorum. Devlet en azından tam normalleşme sağlanana kadar satılacak konser biletlerinin bir bölümünü sübvanse etmeli. Aylardır kapalı salon, konser ve müzikli yerlere de mutlaka maddi destek ve vergi indirimi gelmeli."

“EY BU ÜLKEYİ YÖNETENLER, HİÇ Mİ BİR ŞARKIM SİZE TESELLİ OLMADI?         

Anayasanın 64.maddesini hatırlatan Şeşen, “Sizlerden ricamız Anayasanın bu maddesine uymanız” dedi. Şeşen, şöyle konuştu:

“Ey bu ülkeyi yönetenler, bir ayrılık sonrasında ya da aşk acısı çektiğinizde hiç mi bir şarkım size teselli olmadı? Bir ağıtla bir bozlakla hiç mi hüzünlenmediniz? Bir düğünde hiç mi halay başı olmadınız? Vatani görevinizi yaparken Dağ Başını Duman Almış marşını da mı söylemediniz?"

ANAYASA MADDE 64 NE DİYOR? 

Anayasa’nın “Sanatın ve sanatçının korunması” başlıklı 64. Maddesi şöyle: 

“MADDE 64- Devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. Sanat eserlerinin ve sanatçının korunması, değerlendirilmesi, desteklenmesi ve sanat sevgisinin yayılması için gereken tedbirleri alır.”

Son Güncelleme: 04.06.2021 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.