Putin-Trump görüşmesinin ardından Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinin ardından kısmi ve geçici bir ateşkes üzerinde uzlaşı sağlanmasına karşın Rusya ve Ukrayna bugün birbirlerinin altyapısına zarar veren hava saldırıları düzenledi.

19 Mart 2025 Çarşamba 15:28
Putin-Trump görüşmesinin ardından Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor

(ANKARA) - ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinin ardından kısmi ve geçici bir ateşkes üzerinde uzlaşı sağlanmasına karşın Rusya ve Ukrayna bugün birbirlerinin altyapısına zarar veren hava saldırıları düzenledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın bugün Ukrayna’da altyapıyı hedef alan saldırılar düzenlediğini söyledi. Zelenski, saldırıların yapıldığı bölgeler arasında hastanelerin de bulunduğunu ifade etti. Zelenski, dün telefon yoluyla ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmede varılan kısmi ve geçici ateşkesi fiilen reddettiğini savundu. Zelenski, Trump ve Putin arasındaki görüşmenin ardından Rusya’nın Ukrayna’ya 40’tan fazla İHA saldırısı düzenlediğini ifade etti. Ukrayna lideri, bugün Trump ile bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti, ancak detay vermedi.

Rusya’nın güneyindeki Krasnodar bölgesindeki yetkililer de Ukrayna’ya ait insansız hava aracı (İHA) saldırısının bir petrol deposunda yangına yol açtığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, gece boyunca 57 Ukrayna İHA’sını imha ettiklerini, bunlardan 35’inin Kursk sınır bölgesinde olduğunu açıkladı.

Kremlin tarafından dün yapılan açıklamada, Trump ile görüşmenin ardından Rusya’nın Ukrayna’da enerji altyapısına yönelik saldırıları durdurmayı kabul ettiği belirtilmişti. Rusya tam ateşkesin ancak Ukrayna’nın müttefiklerinin Kiev’e askeri yardımı durdurması halinde mümkün olacağını ifade ediyor. 

Putin, Trump ekibinin yakın zamanda Suudi Arabistan’da Ukraynalılarla üzerinde anlaştığı bir aylık ateşkesi kabul etmezken; Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya ve ABD’nin toplantılarının devam edeceğini belirtti. İki ülke arasındaki gelecek görüşmelerin tarih ve katılımcıları bugün veya yarın belirlenecek. ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Ukrayna konulu görüşmelerin pazar günü Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde devam edeceğini ifade etti.

Son Güncelleme: 19.03.2025 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.